Last news in Fakti

8 Октомври, 2022 12:00 3 170 3

Drako изкара SUV-то с 2000 коня на пътя (ВИДЕО)

  • drako-
  • dragon-
  • drako motors-
  • suv

Кросувърът бе видян по време на рекламни снимки

Drako изкара SUV-то с 2000 коня на пътя (ВИДЕО) - 1

През месец юли тази година, италианският производител Drako загатна за купеобразен SUV с името Dragon, който ще бъде показан по-късно тази година. До краят ѝ няма особено много време, което подсказва, че премиерата ще се състои в близките два месеца. Изглежда и от бранда също се стараят и работят над това, като в момента заснемат рекламни клипове и снимки с все още непоказания модел.

Кадри от рекламни снимки се появиха в социалните мрежи, а едно от видеата показва кросоувър без никакъв камуфлаж, следван от Mercedes със закачена върху тавана камера. По всичко личи, че колата е готова за своя дебют, макар колата в снимките да е производствен прототип, а не серийна версия. Припомняме, че Dragon се задвижва от четири електромотора, които доставят максимална мощност от 2000 конски сили.

Тази мощност гарантира ускорение от 0 до 100км/ч за около 2 секунди, както и изминаване на класическото драг разстояние от четвърт миля за само 9 секунди. Максималната скорост пък е 321км/ч. Освен, че ще бъде много бърз, Dragon ще може да се похвали и с изключителен лукс, казват от Drako. Все още не сме виждали снимки на интериора, но очакваме скоро това да се случи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е бъдещето

    9 2 Отговор
    Едно време питахме "колко литра е двигателя", а вече започнахме да говорим "колко мегавата са двигателите" (в множествено число, защото рядко са по един)
  • 2 Скоро това ще е стандарт

    13 0 Отговор
    "Припомняме, че Dragon се задвижва от четири електромотора, които доставят максимална мощност от 2000 конски сили."

    Конските сили надали ще са 2000 стандартно, но ще са поне 1000, за да могат да поемат по голямата част от мощността при спиране и да я връщат обратно в батерията.

    Но е почти сигурно че бъдещите автомобили ще са с по 4 двигателя от съображения за сигурност. Това е най-добрата система за стабилизация на автомобил измислена някога.

    Сцеплението на всяка гума както и траекторията на движение могат да бъдат променени на всяка стотна от секундата, като се регулират както оборотите така и въртящият момент на всяко колело поотделно без нужда от сложни и скъпи диференциали и съединители.

    Това също така е и най-доброто 4х4 съществувало някога. Не му трябват никакви бавни предавки, защото си има достатъчно въртящ момент още от нула оборота.
  • 3 оня с коня

    7 0 Отговор
    всичко са копирали от Лада гадовете