Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 15:34 3 680 4

Електрически, луксозен и модерен – това е новия Rolls-Royce Spectre

  • rolls-royce-
  • spectre-
  • електромобил-
  • wraith

Купето дебютира с пробег от 520 километра

Електрически, луксозен и модерен – това е новия Rolls-Royce Spectre - 1

Rolls-Royce свали камуфлажа от първия си сериен електромобил и показа пред света може би най-луксозната кола на ток създавана през последните години. Spectre е луксозно купе в стила на Wraithс междуосие от 3.21 метра и тегло от 2975 килограма. Главен виновник за това е батерията, която е с тегло от 700 килограма и може да придвижи електрическото купе до 520 километра с едно зареждане.

От Rolls-Royce не са много подробни около точните технически характеристики, но пък ни казват, че мощността достига до 585 конски сили при пиковите си стойности, а въртящият момент е 900 нютон метра. Това позволява ускорение до 100км/ч за 4.5 секунди, макар това да не е най-важното, поне при този модел.

Външно колата прилича на модернизиран Wraith с отделени в две част предни светлини, където ясно си личи почерка на BMW,както и правоъгълни вертикални светлини в задната част. Страничните линии са модернизирани, а вратите отново се отварят "наобратно“.

Интериорът не се отличава драстично от това с което клиентите са свикнали в другите модели на марката и именно това са търсили от Rolls-Royce. Единствената разлика е в дисплея, който замества аналоговите километражи пред водача.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скъп!

    4 0 Отговор
    И то много тоже!
  • 2 Така е

    1 1 Отговор
    Добър е.Ама каква комбинация на цветове в интериора.За махараджа.Сигурно ще има много клиенти.Ултра богати и глупави има много.Електомобилите са за много богати хора,които въобще не си правят сметка.
    А такива свръх модели ще се търсят от нарастващия брой милиардери.Много добър ход на тези марки.

    Коментиран от #4

  • 3 Факт

    3 5 Отговор
    Ковчег на колела натруфен и претенциозен един булдозер в капака и ай за претопявяне
  • 4 Клена

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Така е":

    Ултра богат, глупав няма ! Има вечни мрънкачи и завистници, наливащи се с бира и знаещи всичко за всеки!