Last news in Fakti

20 Ноември, 2022 10:17 7 045 16

Най-добрите малки коли за 2022 година

  • нови автмобили-
  • малки коли
Най-добрите малки коли за 2022 година - 1

Пазарът на малки автомобили е един от най-пренаситените, което е страхотна новина, ако търсите такъв вид превозно средство, защото означава, че има доста модели, от които да избирате. За да има шанс да се класира в нашия топ 5, колата трябва да е толкова удобна на магистралата, колкото и в града.

Тя трябва и да предлага прилично количество оборудване, достатъчно място в багажника за седмични пазарувания и интериор, който е толкова практичен, че да се справи с изискванията на семействата. И, разбира се, трябва да е на конкурентна цена. За да ви помогнем да намерите подходящата малка кола, ние избрахме нашите топ 5. Ето ги:

5. Peugeot 208

Най-добрите малки коли за 2022 година

Ако търсите малък автомобил с директно управление, има по-добри и по-евтини алтернативи – включително Fiesta и Ibiza. Но ако богатият интериор, комфортната возия, тихите маниери на движение и прилично вътрешно пространство водят решението ви за покупка, 208 може да бъде колата за вас.

4. Volkswagen Polo

Най-добрите малки коли за 2022 година

Най-новото Polo се предлага с широка гама от двигатели и нива на оборудване, което гарантира, че в гамата има по нещо за всеки. То също така има елегантен интериор, който е добре оборудван дори в началното ниво на екипировка Life. Преди това Polo губеше от Ibiza, защото не можеше да оправдае по-високата си цена, но впечатляващите продажби означават, че това вече не е проблем.

3. Dacia Sandero

Най-добрите малки коли за 2022 година

Sandero е удобен, щедро оборудван (поне в препоръчаното от нас най-високо ниво на оборудване) и много просторен, така че би си струвало да го обмислите като вариант, дори ако струва колкото конкурентите му. Но всъщност това е най-евтината нова кола в България. Само имайте предвид, че има и доста по-тихи и по-безопасни малки коли, но това ако сте готови да похарчите (доста) повече.

2. Skoda Fabia

Най-добрите малки коли за 2022 година

Въпреки че не е толкова евтина като Sandero, най-новата Fabia все още е на добра цена. Освен това е също толкова просторна, още по-удобна и далеч по-безопасна. Така че, струва си допълнителното охарчване, ако можете да си го позволите.

1. Honda Jazz

Най-добрите малки коли за 2022 година

Пространството и гъвкавостта на седалките на Jazz засрамват всички други малки автомобили, но най-важното е, че това не е просто кутия на колела; това е брилянтна малка кола, дори ако изключите практичността от уравнението. Нейният хибриден двигател, например, осигурява висока производителност и отлична икономия на гориво в реалния свят. Всъщност Jazz е най-добрата малка кола, която се продава днес. Е, минъсут иѝ е, че не е евтина.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франсе

    27 17 Отговор
    При положение че можеш да си купиш Пежо или Рено клио кой за бога би купил недоразумения като фабия или поло което е пред спиране от производство поради катастрофално ниски продажби
  • 2 Смех

    24 7 Отговор
    Къде е Корсата вместо тва набутали неква умрела шкода
  • 3 Неееее

    33 7 Отговор
    Никога повече Шкода в моя живот!!

    Коментиран от #14

  • 4 Тони

    35 8 Отговор
    И защо по дяволите в тази класация отсъства тойота ярис със хибридно задвижване. Освен това дизайна на колата е супер як.

    Коментиран от #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иво

    16 12 Отговор
    Чудя се как Дачия попада в тази класация?Некачествената изработка е оправдана с уж ниската цена но истината е,че това е кола за хора склонни единствено към пестене и лишения.Скоро в един пункт за ГТП видях Дъстър на около 4г вдигнат на подемник,чието дъно и детайли по окачването бяха покрити с ръжда а уплътненията на скоростната кутия бяха омаслени.

    Коментиран от #7

  • 7 Факт

    15 7 Отговор

    До коментар #6 от "Иво":

    Е то и смятяният за еталон мерседе 124 гние.Няма по добро от Дачия

    Коментиран от #8

  • 8 Иво

    19 8 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    Карам Хонда Сивик 2007-та и единствената ръжда е по гайките на джантите така,че коментара ти е неуместен.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Факт

    13 8 Отговор

    До коментар #8 от "Иво":

    Говорех за мерседе 124 да съм споменавал Хонда или си леко умствено ограничен?

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Така е

    1 1 Отговор
    Интересна липса на Ярис от класацията.Но печели най-важната класация - на клиентите с най-много продадени бройки.Продажни класации.Нима на клиентите не им е писнало от проблемите на ВАГ,Пежо,Опел и тн.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Всички шкоди

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Неееее":

    са големи таратайки тотал боклук и инженерна мисъл от 1975г.
    Имаш 100+ от мен!😂😁🤪
  • 15 ДВТХПР

    0 0 Отговор
    Да им се порадваме на тия малки автомобили сега, че ако се вярва на другите статии, скоро няма да ги има в производство. Или ще ги има, но ще са като Мини - малка, но за сметка на това скъпа кола, която е по-скоро моден аксесоар, отколкото средство за предвижване.
  • 16 Справка

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тони":

    Хаха точно обратното мисля. Фен съм на Тойота, но новия Ярис е доооста грозен и старовремски - заоблен като някоя сапунерка, вътре таблото ретро като от 98-ма година, доста тясна, супер застрелян дизайн и кола. Да, хибридът е феноменален, технически е най-добрата, но дизайнът е потресаващо старовремски, нищо модерно няма в тази кола освен техниката.
    Хондата е най-просторната и добре обмислена малка кола, без конкуренция категорично. Ако няма Хонда то тогава Полото, Фабията са прекрасни коли поне като дизайн са много правилни естетически, да, таблото на Фабията може да е конкуренция на Тойотата по скучноватост и старовремско, но външния й умерен дизайн компенсира. Иначе Дачията е много добра кола - просторна и за много малко пари сравнена с другите сапунерки. И Дачията има дизайн, определено много красива предница с хубави LED в стил Ламборгини. Предлага се на газ без пари е пробега.