Last news in Fakti

15 Декември, 2022 10:33 11 164 9

Ето я новата Skoda Kodiaq

  • skoda-
  • kodiaq-
  • нова гене
Ето я новата Skoda Kodiaq - 1

Компанията Skoda работи върху смяната на поколенията на един от най-успешните си продукти: кросоувърът Kodiaq. Флагманският модел ще стане по-мощен и ще получи много по-технологично оборудване. В същото време Skoda Kodiaq 2024 ще се промени и визуално, въпреки че ще запази познатия си вид. Сега, европейски медии публикуваха първия рендер на чешката новост.

Според дизайнера, създал това изображение, бъдещият Kodiaq ще бъде проектиран в стил, характерен за електрическите кросоувъри на Skoda. Тялото му ще придобие по-обемни форми. Но страничните стъкла ще бъдат по-малки, което вероятно ще се отрази негативно на видимостта. Този недостатък е частично компенсиран от вграденото оборудване. Фаровете на кросоувъра ще станат по-тънки, а предната броня ще бъде допълнена с тесни отвори, подобни на хриле.

Съобщава се, че бъдещият Kodiaq ще намали височината си, но ще увеличи дължината и широчината. Тоест обемът на вътрешното пространство практически няма да се промени. Съобщава се, че Skoda ще увеличи площта на цифровия инструментален панел и ще добави по-голям мултимедиен сензорен екран. В същото време интериорният дизайн няма да претърпи големи промени. Компанията ще запази и модификациите RS, Scout и премиум изпълнението Laurin&Klement.

Бъдещият кросоувър ще се базира на платформата MQB Evo. Заедно с това на купувачите ще бъдат предложени две опции за хибридни агрегати, които обещават забележимо увеличение на мощността. Те ще се доставят с батерия, която осигурява автономен пробег от 100 километра само на електрическа тяга. Новият Kodiaq трябва да дебютира през пролетта на 2024 г. Веднага след това ще влезе в продажба.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гущер

    19 11 Отговор
    Грозна работа !

    Коментиран от #9

  • 2 гост

    20 3 Отговор
    Предница фарове решетка бе ем ве
  • 3 Дедо ви

    13 4 Отговор
    А бре мири/ки споменете в заглавието, че пишете за миксер, а не да ви чета какви дупки имала по бронята, Колко "малки" и били стъклата????? Я вие по младите идете покарайте при някой колекционер Варшава, Победа и Волга М21 и тогава ще си говорим за стъклата, а а и тия имат генератор който се захранва от манивела.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дфен

    8 1 Отговор
    Е това ще страхува хорицата
  • 7 ВАЗ

    10 5 Отговор
    Грозна работа вече няма и читави дизайнери, разчитат на готови компютърни програми.
  • 8 Патурко

    11 4 Отговор
    МРАЗЯ РЕНДЪРИ И ТЕХНИТЕ СЪЗДАТЕЛИ!
  • 9 Прав си

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гущер":

    С тънки фарове пък надута, изглежда подпухнала като стара "труженичка" след дълга вечер като се пробуди на другия ден