Last news in Fakti

19 Декември, 2022 13:25 5 507 8

Най-скъпият американски електромобил е продаден за година и половина напред

  • cadillac-
  • celestiq

Търсенето на новия Cadillac Celestiq надмина всички очаквания

Най-скъпият американски електромобил е продаден за година и половина напред - 1

Електрическият флагман на концерна General Motors все още не е влязъл в производство, но вече е разпродаден за 18 месеца предварително. Това обяви главният инженер по дизайна на Celestiq, Тони Рома , в интервю за уебсайта на GM Authority.

Cadillac Celestiq 2024 няма да се произвежда масово, тъй като това е най-скъпият електрически модел от САЩ - цената му ще бъде $300 000. Това обаче не попречи на купувачите - те се наредиха на опашка за електрическия автомобил.

Най-скъпият американски електромобил е продаден за година и половина напред

Електромобилът ще влезе в производство през декември 2023 г. Той ще се сглобява ръчно и първоначално се предвижда да се произвеждат само по два електрически автомобила на ден. Почти 400 екземпляра от Celestiq ще напуснат завода през първата година.

Електрическият автомобил Cadillac Celestiq е позициониран като имиджов модел. Негови конкуренти ще бъдат скъпите Bentley, Maybach и Rolls-Royce. Купувачите получават широка гама от възможности за персонализиране на автомобила - те могат да избират от огромен брой опции за интериорна декорация.

Най-скъпият американски електромобил е продаден за година и половина напред

Новият Cadillac Celestiq 2024 е оборудван по подразбиране с четиризонов климатроник, пет дисплея, въздушно окачване, както и електрическо задвижване, отопление и вентилация на предните и задните седалки.

Големият петметров лифтбек разполага със задвижване на четирите колела и два електрически мотора със системна мощност 608 к.с. Той ускорява до 100 км/ч за 3.8 секунди, а пробегът му ще надхвърля 500 км.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ню Джендъpейшън

    14 5 Отговор
    Жендъpите се надцакват 😅 Скоро теслите, ще са таргет само на "селските жендъpляци" хаха
  • 3 ПОЛИТ КОРЕКТ

    16 7 Отговор
    нямам търпение всичко да мине на ток, да е чист въздуха в София и да няма повече пишман майстори протъркващи ръцете си в сервизи да ти сменят масла и филтри и да ти кажат че имаш още 5 бона неща за смяна.

    Коментиран от #7

  • 4 дучето

    11 5 Отговор
    то стоките на краварника така се продават - със години на пред. Те и нашите самолети са така - ГОДИНИ
  • 5 Не бееее

    2 3 Отговор
    не е било за GM,а за новата китайска Лада.....
  • 6 Аз съм джендър каубоец имам 600коня

    4 7 Отговор
    Така се става богат математика си трябва.
    400 х 200 000$ за матерял и др. е равно на ?
    Ето я кацата с мед 400 х 100 000$ печалба е равно на ?
    И така драги зрители 400 коли х 2 на ден е равно на ? минус 365 дни е равно на ?
    Честито на печалившите!!!😁😁😁😁😁
    Под печалба 400 джендо тетки + части, ел модули, и всякви други пинизи, пляс още едни 20 000 000$ печалба във времето!!!!😁😁😁
    Как е ааа?
    Все някой трябва да вземе парите на тези който имат, че за какво им са толкова много в гроба ли ще ги носят я!😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁То и там няма да им дойде акъла!😂😂😂😂😂😂😂
  • 7 Е ми ще даваш още 5 бона

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "ПОЛИТ КОРЕКТ":

    щом е казал майстора, като караш немска кола така ще е!😁
    То и на ел,джендъретките се сменя маслото бре мен и фреон се слага и други тарикатели като на автомобил с ДВГ.Сигирно си мислиш че спирачките работят с въздух.😁😁😁
  • 8 До 3 заблудения

    1 0 Отговор
    Те електричките без масло, щот ФФсичко и ток😂