Last news in Fakti

24 Декември, 2022 12:00 16 968 5

SsangYong сменя името си

  • ssang yong-
  • terres

Корейският автомобилен производител SsangYong беше на ръба на фалита в продължение на две години и сега планира да извърши пълно ребрандиране

SsangYong сменя името си - 1

От месец октомври тази година контролният пакет на SsangYong (62%) вече е собственост на KG Group. Новото ръководство реши, че марката SsangYong през последните години стана твърде силно свързана с провала. Затова се налага "животоспасяващ план", според който марката, която съществува от 35 години, да бъде заменена с нова: компанията ще се казва KG Mobility, а марката автомобили - KG.

Това решение все още трябва да бъде одобрено от борда на директорите. Ако всичко върви по план, новата марка ще бъде официално представена пред публика през март 2023 г.

SsangYong преминава през трудни времена от две години , но напоследък се вижда светлина в края на тунела. През лятото беше представен кросоувърът Torres , който стана първият модел, създаден в съответствие с новата философия на марката - Powered by Toughness. Тоест корейците прокламират, че „силата е в постоянството“. Като се има предвид, че компанията успя да оцелее в такива трудни условия, лозунгът е уместен.

Новият модел заема междинното стъпало между сегашното поколение на Korando и по-големия Rexton . Кросоувърът е кръстен на националния парк Torres del Paine в Патагония. Световният биосферен резерват на ЮНЕСКО е известен със своите живописни планини, ледници, езера и реки.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    34 4 Отговор
    Да не стане, като с КИ (kia) , където заради логото около 30% от потребителите в САЩ търсели в търсачките автомобил "KN" 😅
    Не ме питайте, що бъркат N с кирилишко И, "американци" сър!

    Коментиран от #4

  • 2 Смех

    17 3 Отговор
    Да прекръстват я на YongSsang
  • 3 Търговец

    15 0 Отговор
    Дядо Коледа искам рекстън 2016 за по нов нямам пари
  • 4 Гост

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    Буквите са на латиница.Просто долепени I и наклонено А без средна чертичка, изглеждат като И.
    За американската интелигентност няма какво да говорим.
  • 5 Антон

    5 0 Отговор
    Марката е от 1954 според Уикипедия.