Last news in Fakti

3 Януари, 2023 11:59 6 530 10

Мъж заспа зад волана на Tesla в Германия - полицаи го преследваха 15 минути

  • tesla-
  • германия-
  • полицаи-
  • заспал зад волана-
  • заспиване

Шофьорът е използвал устройство, за да измами системите на колата

Мъж заспа зад волана на Tesla в Германия - полицаи го преследваха 15 минути - 1

Полицията в Германия съобщи за интересен случай от изминалите дни в който са се натъкнали на заспал мъж зад волана на Tesla с включен автопилот. Полицаите забелязали автомобила, който се движел по магистралата между Бамерг и Байройт със скорост от 110км/ч.

Безотговорното шофиране, което за радост е приключило без инцидент се случило на 29 декември около 12 часа на обяд. Полицаите забелязали, че седалката на шофьора е наведена назад, а ръцете му не били върху волана. При по-внимателен оглед, представителите на властите забелязали, че очите на шофьора са затворени.

Според информацията на полицията, те се опитвали да го събудят в продължение на 15 минути, но без никакъв резултат. В крайна сметка и след многобройни подадени сигнали, мъжът все пак се събудил и отбил. В колата му е открита тежест, която вероятно е поставена върху волана, за да заблуди системата. При проверката полицаите са забелязали и нетипично поведение на шофьора типично след употреба на наркотици. Не се изключва варианта и за вземане на някакъв вид лекарство, което да е причинило този ефект.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тесла

    27 10 Отговор
    е кола за неграмотните.

    Коментиран от #3

  • 2 Путинофил

    18 7 Отговор
    Путин е виновен

    Коментиран от #8

  • 3 Така е

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Тесла":

    Добре че този неграмотен не е карал автомобила рекламиран с най-добрия автопилот в света, единственият сертифициран с трето ниво - автопилотът на mercedes, защото нямаше да оцеле по думите на полицаите.

    Според тях ако е бил заспал в който и да е друг автомобил е щял да катастрофира, защото е преминал и през кръстовища.

    Коментиран от #10

  • 4 !!!!!

    7 8 Отговор
    Мирише на фалшива новина. Няма нормален човек да разчита на автопилота за да спи.

    Коментиран от #5

  • 5 А ти защо реши

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "!!!!!":

    Че този е нормален? Защо смяташ, че толкова тесли на автопилот се блъскат в огромни пожарни на с включени светлини, които се виждат от километър на магистралата?

    Всички знаят, че при магистрална скорост радарите на автопилота "виждат" препятствието в последния момент и разстоянието вече е по-кратко от спирачния път и спирането вече е физически невъзможно. Всеки нормален човек който гледа пътя, ще поеме контрола върху автомобила, като види спряла патрулка или пожарна, но в повечето случаи шофьорите обикновено или спят или въобще не гледат пътя, въпреки, че знаят че могат да разчитат само на 99% на автопилота.

    Тоест е доста трудно да сложиш тези шофьори в графата нормален. Ако патрулката не караше пред него в опит да го спре, а беше спряла по средата на платното, е било 99% сигурно, че ще се блъсне в нея, а този сценарий макар и рядък не е невъзможен, за да си позволиш да спиш.

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    8 9 Отговор

    До коментар #5 от "А ти защо реши":

    Нормален човек не си купува Тесла.

    Коментиран от #7

  • 7 Така е!

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Не всеки може да си позволи Тесла.

    Коментиран от #9

  • 8 Мъж заспа в Москвич след

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Путинофил":

    препиване и изпадна от уплътнението на вратата докато си хъркаше
  • 9 Хаха

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Така е!":

    Вярно
  • 10 Св.Илон

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Така е":

    Именно. Има случай на откаран в спешното от колата човек след получена криза.И още милиони случаи на движение само на автопилот без човекът да пипа нищо.