Last news in Fakti

10 Януари, 2023 10:26 1 973 6

Напук на кризата, луксозните марки продават рекорден брой автомобили

  • bentley-
  • rolls-royce-
  • bugatti

След Bugatti, Rolls-Royce и Bentley също достигнаха нови върхове

Напук на кризата, луксозните марки продават рекорден брой автомобили - 1

Вчера ви разказахме за рекордния брой автомобили, които от Bugatti са доставили през 2022 година с 80-те си коли. Днес други два луксозни бранда се похвалиха със своите постижения, които също са рекордни, въпреки условията на криза. От Bentley са успели да продадат 15 174 коли, докато от Rolls-Royce пък се хвалят с доставката на 6021 автомобила.

От Rolls-Royce се хвалят, че това е първият път в който доставят повече от 6 хиляди автомобила в своята 118-годишна история. Продажбите са направени в 50 държави от целия свят. Компанията отбелязва рекордни продажби в родната Великобритания, както и в Германия. Традиционно силни продажби остават в САЩ, докато азиатският пазар също отбелязва голям ръст. Най-продаваният модел очаквано е всъдеходът Cullinan. От Rolls-Royce се радват и на голям интерес към индивидуалните конфигурации със средна цена от около 500 хиляди евро за автомобил.

От Bentley са доставили около 2.5 пъти повече коли с 15 174 продажби, като тук също най-продаваният модел е единственият „джип“ в портфолиото на марката – Bentayga. Това се случва за 6-та поредна година от пускането му на пазара, като през 2022 година той заема 42% от дела на всички продажби. Назад се нареждат Continental GT с 30% и Flying Spur с останалите близо 30%.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Въпрос с повишена трудност

    11 3 Отговор
    Веднъж един работник казал на началника си : ,,Шефе, много хубав автомобил.,,
    А началникът му отвърнал : ,, В случай, че работиш по-усърдно, догодина ще си купя още по-луксозна кола.,,
    Не е гглупав тоя дето яде от баницата, а оня който му дава да го прави. Тя кризата е за бедните само.
  • 3 ПОЛИТ КОРЕКТ

    7 3 Отговор
    малко ли пари направиха от лекарства и ваксини? за оръжия изнесени към украйна и арабския свят не ми се и говори...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 инж Химик

    6 0 Отговор
    По време на криза , бедните стават още по-бедни , а богатите - още по-богати. Винаги е било така. Това е обяснението за подема на продажбите на повечето луксозни и скъпи стоки - те така или иначе не се потребяват от бедните , нито дори от средната класа.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.