Last news in Fakti

8 Февруари, 2023 10:15 5 099 10

Това са новите BMW X5 и X6 с още по-мощни двигатели

  • bmw-
  • x5-
  • x6-
  • lci

LCI освежава визията на кросоувърите

Това са новите BMW X5 и X6 с още по-мощни двигатели - 1

След като преди около две седмици видяхме кадър на освеженото BMW X5, сега германците официално представиха кросоувъра, заедно с неговия по-стилен брат X6. Двата модела се преминали през така наречения LCI, както от BMW обичат да наричат фейслифта. Той променя визията на кросоувъра, както отвън, така и отвътре.

Новото и при двата модела във външността е наличието на по-тънки фарове с обновени графики във вътрешната част, познати ни вече от 3 Series. Броните също са променени, като главния акцент е върху отворите за въздух, които също са изтънели от двете страни, подобно на тези при X3 и X4. При М моделите визията е по-агресивна с допълнителни елементи в черен пиано лак. Новото X5 получава и светеща решетка, която е налична за X6 от самото му пускане на пазара.

Нови цветове и джанти са добавени също, а в задната част откриваме нов дизайн на светлините и дифузьора на тбронята. В интериора срещаме позната конфигурация с два извити дисплея и iDrive 8 система, както и нов избирател за скоростите върху централната конзола, също познат ни от Х7.

И двата модела получават ново поколение на 3.0-литровия редови шестак, който вече разчита на 48-волтова „мека“ хибридна система, добавяща 12 конски сили към мощността. По този начин те достигат мощност от 380 конски сили и 519 нютон метра. По-големият 4.4-литров осмак също е получил подобна технология, но запазва мощността си от 530 конски сили. Ускорението до 100км/ч отнема 4.2 секунди. Наличен е и дизелов двигател, отново с подобна технология и мощност от 298 конски сили.

Нова модификация xDrive50e заменя предходната xDrive45e, като разчита на 3.0-литров шестак, работещ заедно с електромотор, които доставят 490 конски сили и 700 нютон метра въртящ момент. Ускорението до 100км/ч вече отнема под 5 секунди. Новата батерия на плъг-ин хибрида вече е с капацитет от 25.7кВч, вместо предишните 17.1кВч, което гарантира пробег до 110 километра само на ток. Пускането на пазара е предвидено за април 2023 година, а малко преди това ще разберем и цените на обновените кросоувъри.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плъгин със

    12 0 Отговор
    100 км пробег е добра идея.
  • 2 НАБЛЮДАТЕЛ

    15 15 Отговор
    Гледам всеки ден яка реклама на BMW. Явно продажбите не вървят. Цените космически и мъката започва.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Оня

    12 1 Отговор
    Цените се знаят.
    Отворете конфигуратора на BMW Германия!
  • 6 Смех 😆🤡🤣

    10 5 Отговор
    Американскитр коли са най добри осмаци за без пари Еуропа е беден сгъчкан безресурсен континент лъдето е омешана воня на гомнаи парфюми
  • 7 Реалистът

    4 7 Отговор
    Нищо ново,все едно гледам поредният Фолксваген.Втръснало ми е от визията им, особено с тези огромни бъбреци
  • 8 Добри

    3 2 Отговор
    са БМВ-тата. Х6 с 500кс осмак имаше толкова твърда возия, че ти изтръсква бъбреците. Задната седалка - само за пара високи до 1.70. Х5 не съм имал, не съм и карал но ми харесват. Х3 ми пасва най-добре. 326кс дизел. Чудесен е …. истината е - само за лек офроуд. Но на пътя е …. няма с какво да го сравня.
  • 9 Ханс

    3 1 Отговор
    Още от същото, дайте някакво разчупване нещо свежо, кви са тея локомотиви, като хипопотам в менгеме....
  • 10 майстора

    2 2 Отговор
    чакам ги в сервиза
    че от тях се храня добре
    ако видите бе ен ве да бърза значи бъррза за сервиза
    ако подмине сервиза , значи са му отказали спирачките