Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 09:29 1 917 1

BMW разкри най-мощните X5M и X6M

  • bmw-
  • x5m-
  • x6m-
  • x5-
  • x6-
  • xm

Кросоувърите черпят вдъхновение от XM

BMW разкри най-мощните X5M и X6M - 1

Само две седмици след дебюта на обновените BMW X5 и BMW X6, германската компания показа и най-мощните им модификации, означени с буквата М. Двата кросоувъра черпят вдъхновение от серийната версия на XM с подобни остри линии в предната част и отвори на предната решетка. Производството на най-мощните версии започва през април, а цените ще станат ясни малко преди това.

За разлика от M5, кросоувърите се предлагат само в Competition изпълнение, което предлага 4.4-литров бензинов двигател с 48-волтова система, която го превръща в мек хибрид. От BMW казват, че най-мощните джипове разполагат с подсилен колянов вал, други турбини, различна генерация и други. Двигателят е с код S68 и запазва мощността си от 625 конски сили и максимален въртящ момент от 750 нютон метра.

Трансмисията е добре познатият автоматичен ZF , който вече е с по-къси предавки и по-бърза смяна на 8-те скорости. Ускорението до 100км/ч отнема под 4 секунди, а максималната скорост е 285км/ч. Стандартно кросоувърът получава активен заден диференциал, генерация с клапи, както и адаптивно окачване.

По отношение на екстериора, лесно може да познаете върховите модели по специфичните отвори на броните, които са с по-остри линии и по-големи отвори. Предната решетка е с хоризонтални ламели, вместо вертикални като при стандартния модел. Праговете са по-ясно изразени, докато в задната част можем да открием дифузьор с четири накрайника на ауспусите и спойлер над багажника.

Специално за X5M и X6M са добавени три нови цвята, които клиентите могат да изберат измежду над 50 други при конфигуриране на колата. В интериора разликите със стандартния модел се свеждат до различни седалки, волан с обособени М бутони, както и традиционния за BMW M скоростен лост. Дисплеите са получили нови графики, а водачът може да избира между няколко режима на работа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редник

    2 6 Отговор
    " Двигателят е с код S68 и запазва мощността си от 625 конски сили..."

    Хм, и колко е разходът и колко еко е тази кола?
    А цената?