Last news in Fakti

2 Април, 2023 10:30 33 176 44

В Европа започнаха продажбите на нов евтин автомобил (ВИДЕО)

  • ligier myli-
  • евтин автомобил-
  • градски електромобил

Електромобилът Ligier Myli е френски и струва 12 499 евро

В Европа започнаха продажбите на нов евтин автомобил (ВИДЕО) - 1

В Европа започнаха продажбите на новия френски бюджетен електрически автомобил Ligier Myli. В стандартната си конфигурация това градско превозно средство струва 12 499 евро.

Дължината на Ligier Myli е по-малко от 3 метра. Това е много компактен автомобил с електрически силов тракт. Негов основен конкурент на Стария континент е също френски - електрическият Citroen Ami .

В Европа започнаха продажбите на нов евтин автомобил (ВИДЕО)

Ще припомним, че компанията Ligier е основана през 1968 г. от бившия автомобилен състезател Ги Лижие. От 2008 г. тази компания произвежда малки градски коли и електромобили. Myli е най-новият електрически автомобил в моделната линия на Ligier.

Myli се предлага на купувачите в четири конфигурации: G.ood, I.deal, E.pic и R.ebel. И с голям набор от оборудване, налично в стандартната конфигурация. Стандартното оборудване включва, наред с други неща, кабел за зареждане за конвенционален електрически контакт, комплект за ремонт на гуми, LED фарове, LED дневни светлини, 13-цолови стоманени джанти, електрически прозорци, система за вътрешно осветление, кожена тапицерия и др.

В Европа започнаха продажбите на нов евтин автомобил (ВИДЕО)

В конфигурацията I.deal има допълнително 14-цолови алуминиеви джанти, затворена жабка, аудио с MP3 и Bluetooth.

E.pic вече е с 15-цолови алуминиеви джанти, отопляемо предно стъкло, стелка за багажника, информационно-развлекателна система с 10-инчов сензорен екран, двоен USB порт и камера за обратно виждане.

Върховият модел R.ebel разполага със специален екстериорен пакет, черни декоративни елементи и черни 15-цолови алуминиеви джанти.

В Европа започнаха продажбите на нов евтин автомобил (ВИДЕО)

Електрическата система се състои от електродвигател с мощност 7.6 к.с. и 10 Нм въртящ момент, и с батерии с капацитет 4.14 kWh, 8.28 kWh или 12.42 kWh. При версията Standard Range пробегът е 63 км, при версията Extended Range - 123 км, а при топ версията High Performance Range - 192 км. Максималната скорост е ограничена на 45 км/ч.

В Европа започнаха продажбите на нов евтин автомобил (ВИДЕО)

Времето за презареждане на батерията е около 2 часа и 30 минути за батерия с капацитет 4.14 kWh и около 6 часа и 15 минути за презареждане на батерията с 12.42 kWh.

Както вече казахме, стандартният Ligier Myli струва от 12 499 евро. Топ версията R.ebel струва 17 999 евро. Това са цени, без да се вземат предвид отстъпките и стимулите, които се предлагат в европейските страни за електрически автомобили, но за съжаление, не и у нас.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 48 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    92 24 Отговор
    По е зле от китайски москвич

    Коментиран от #14, #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Смех 😆🤡🤣

    42 16 Отговор
    Айде и тес биха жалкитв Ваг аха ония да пуснат електричка за 20к еуро блах блах и французите пак ги натъкохава.Прости дойчи.
  • 4 Това нещо не е евтино въобще!

    94 11 Отговор
    Детски електрокар, с динамиката и удоволствието от шофирането му като на вагон от метрото, в който обаче 2 възрастни едва се побират срещу 25 хиляди лева!?

    Не, благодарим!

    Коментиран от #7, #8, #11, #44

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мъжа на урсула

    68 10 Отговор
    Все по-малки коли-тротинетки с покрив за колективния ваксиниран и бустериран ,,богат,, западняк
    Нищо подобно не се забелязва при отвъдокеанския им господар....

    Коментиран от #24

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 йксахйкасд

    9 12 Отговор
    Нещо обидно да има, че сте бедни? А господа от ГАКТИ? Ах тази цензааааааааааира
  • 10 йксахйкасд

    27 5 Отговор

    До коментар #8 от "Истински КОП":

    До 45 кмвчас???

    Коментиран от #13

  • 11 йксахйкасд

    9 21 Отговор

    До коментар #4 от "Това нещо не е евтино въобще!":

    Бедни сте за ТУЙ?

    Коментиран от #32

  • 12 Смех 😆🤡🤣

    16 38 Отговор
    Всичките ахваха за китайското грозилище което е и по малко от това тука и го чакаха да дойде в Бъгъ а сега това не доставяло удоволствие от шофрирането все едно китайската сапунерка доставя.
    Ето това са комунделите как да прогресираш с такива

    Коментиран от #22, #25

  • 13 Е да де ама

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "йксахйкасд":

    Къде едното там и другото
  • 14 Супер

    19 26 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    количка за града ! А ти си чакай на спирката защото скоро ще ти спрат дизела от движение! Другия вариант е прави много кинти и си купувай висок клас кола

    Коментиран от #23

  • 15 Иначе си прав

    18 38 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Но по зле от китайски Москвич няма!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Счетоводител

    48 4 Отговор
    Като цяло не лош вариант са придвижване в градска среда, както и в околности до 15-20 км ( имам предвид хора работещи в града и живеещи на село). Две основни характеристики са спирачката, която лично мен ме спира да си взема такова - ниската мощност на мотора (7.6 к.с.) и ограничената до 45 км/ч скорост. В общи линии има малки мотофрези с такива параметри, което за кола въобще не е опция. По скъпия вариант (35к лева) е съизмерим ценово с ново Рено Клио, което вече е съвсем друг клас кола.
    Изобщо, на този етап, електричка нисък клас няма която да е добра.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 от мястото

    56 4 Отговор
    Да информирам. Тези коли се продават във Франция от години и преди бяха с 1цилиндрови дизели. Карат БЕЗ КНИЖКА! За това са с ограничена мощност и скорост - да отговарят на закона. Нямат право да се движат по магистрала. Купуват се от родители за ученици или от пияници на които са им взели книжката и им е необходима кола за да си вършат работата.

    Коментиран от #37

  • 21 Класика

    16 7 Отговор
    Стадото трябва да спре да купува най опасните за озона и атмосферата и здравето на човека ел коли! А които ги лансират спешно при бай Ставри! Но стадото затова е стадо и помага на спекулантите да стават милиардери с тези безвъзвратни замърсители! Това са капсули за следене и подслушване,но и за завършека на климата! Стадото стачкува само като му бръкнат в джоба,затова му оставят въздух ,а те милиардерстват! Българите не са стадо и го знаят,но са предатели и щом има двама и кучетата знаят какво е! Та файда няма! Стадо спри! Чакаме Тръмп!
  • 22 Смешно ли ти е

    17 4 Отговор

    До коментар #12 от "Смех 😆🤡🤣":

    За цената на този автомобил можеш да си купиш два броя автомобили от китайския вариант, които имат повече от два пъти по-голяма максимална скорост 100 км в час вместо 45, изминава пет пъти повече с едно зареждане -300 км вместо 60. А освен това си има и всички системи за сигурност airbag abs, а за разлика от този автомобил има и камера за задно виждане, парктроник и дори климатроник. За размерите не съм сигурен, но китайца изглежда по-голям. Ако и тук го пуснат на такава цена като в Китай, този френския автомобил няма да има кой да го погледне. А дано, ама надали.

  • 23 Ади сига

    15 2 Отговор

    До коментар #14 от "Супер":

    Представям си някой с такава кола кадето вдига макс 50км в час(защото в града никой не кара с толкова)как всички го псуват и заобикалят та мисля си май на спирката ще е по добре.Да не говориме че това е кола за джуджета,по едър човек ще се измъчи в това нещо.България не е готова за такива коли все още и явно скоро няма да стане
  • 24 стоян

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мъжа на урсула":

    До 6 ком - другар - прочети и помисли преди да пишеш - тази кола е за да ходиш на работа или за ученици и дядовци или на пияници които им е отнета книжката - такива ги има в Австрия от много години с дизелов едноцилиндров двигател и табела отзад 45 км

    Коментиран от #42

  • 25 Бачо

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Смех 😆🤡🤣":

    Вече те коментирах че си голем смях,хахаха.Ще фалираш от тея смешнихапчета които ползваш.
  • 26 Мечока

    21 0 Отговор
    Тези детски колички не би трябвало да са на пътя.Няма как да издържат на теста за безопасност.Ако някой си мисли че с 50 км.не можеш да се осакатиш жестоко се лъже.
  • 27 Българин

    17 1 Отговор
    Това за тези пари не струва, по добре една бензинова дачия, с нея може да стигнеш до морето и вдига повече от 45км/ч.
  • 28 истина ти казвам

    3 0 Отговор
    Кола със пе..... име за пе......!
  • 29 Нов

    9 1 Отговор
    Микро колите (с двигател до 500 СС) и ограничение на макс. Скорост могат да се карат с книжка за мотопед от 16 год. Възраст. тези с отнета книжка за пиянство нямат право да карат изобщо. Велосипед за тях, но и велосипед пиян няма право да кара. Дори, ако язди кон по селски път полицаите имат право да го спрат за алк. Проба и ако е положителен теста да го свалят от коня. Бях в една кръчма с едни пияници с коне, паркурани отвън, и те ми разясниха проблема си с пиенето и язденето
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 дядо Мраз

    8 0 Отговор
    Това какво е ? Прилича ми на поредната марка „ фотьойл на колела “
  • 32 ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "йксахйкасд":

    Напротив - твърде богати за да си пръскаме парите за боклуци.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 1122

    10 0 Отговор
    А отоплението през зимата какво е? Печка на дърва и въглища,или газов котлон ?

    Коментиран от #40

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Или

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "от мястото":

    От инвалиди
  • 38 Иво

    5 0 Отговор
    И тази цена евтина ли е ? Евтино е ако е 3000 евро
  • 39 Пилот на Ферари

    8 0 Отговор
    То направо евтения за тая сапунерка , едните никакви 25 хил лева само . Явно и франсетата не познават парите .
    Китайците предлагат много повече автомобил за тия пари , обаче не ги допускат до Европейския пазар .
  • 40 Президента Путин

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "1122":

    Никаква газ за вас 😛
  • 41 Малее

    0 0 Отговор
    30 хилядарки за 45 км в час. Айде стига бе. Тия май ни се подиграват. Я по добре едно китайче. На половин цена на тая с двойно по голям пробег и 100 км в час
  • 42 Като гледам

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "стоян":

    Какви катастрофи стават със множество жертви май при нас задължително трябва да ни дадат на всички да караме една година такива кафеварки.
  • 43 д-р Косев

    0 0 Отговор
    Това е бъдещето на личните мпс-та. До десетина години двг-тата ще са забранени в Европа, а мощни и комфортни електрически автомобили ще недостъпни до плебса, пък и не му трябват. До работа и Кауфланд може да отпърпори и с подобна сапунерка (къде ще вдига повече от 30-40 км/ч), а извънградско ще пътува с публичен транспорт. Златният милиард отдавна не е милиард, а тенденцията е да станат барем пет милиарда - просто няма начин всички да ползват големи и мощни лични автомобили, припродата и обществото не могат да понесат това. Всъщност и сапунерки няма да има за всички, а само за най-заслужилите гащници.
  • 44 д-р Косев

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Това нещо не е евтино въобще!":

    Разбира се, че е евтино. Не мерете с вашия аршин, на никого по света не му пука, че сте бедняци. Хората по света забогатяват, гледайте и вие да се включите в тренда, иначе постепенно ще изпаднете в положенито не гладните негърчета от Черна Африка - само ще гледате и ще преглъщате.