Last news in Fakti

5 Май, 2023 10:01 3 610 4

В Испания беше представена необичайна бюджетна електрическа кола, изработена от лен и смола

  • испания-
  • градски електромобил-
  • liux gekko-
  • градска кола-
  • електромобил

Електрическият автомобил тежи едва 550 кг

В Испания беше представена необичайна бюджетна електрическа кола, изработена от лен и смола - 1

Испанският стартъп Natural Movement представи новия си модел Liux Gekko. Компактният градски електрически автомобил се отличава с нестандартен дизайн, а повече подробности за колата бяха разкрити на официалния сайт на производителя.

Новият Liux Gekko е компактен градски електрически автомобил с размерите на Smart. Достига до 2.7 м дължина и 1.5 м широчина. Хечбекът има еднообемен дизайн с къси надвеси на каросерията и тънки LED фарове.

В Испания беше представена необичайна бюджетна електрическа кола, изработена от лен и смола

Електрическият автомобил тежи едва 550 кг, а в дизайна му преобладават екологично чисти материали. Върху стоманена рамка е монтирано тяло от специален полимерен материал, получен от ленени влакна.

Освен това по време на създаването на автомобила са използвани растителни смоли, дърво и биокомпозити. Някои от частите на електрическия автомобил са отпечатани на 3D принтер.

В Испания беше представена необичайна бюджетна електрическа кола, изработена от лен и смола

Лекият електрически автомобил Liux Gekko е оборудван със скромен двигател с мощност 20 конски сили на задната ос и може да развие максимална скорост от 100 км/ч.

Батерията с капацитет 13 kWh осигурява автономен пробег на автомобила от 150 км. Предните спирачки са дискови , а задните - барабанни. Все още не е обявена цената на иновативното автомобилче.

В Испания беше представена необичайна бюджетна електрическа кола, изработена от лен и смола


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г-ца каприз

    11 2 Отговор
    Трабант....ново поколение 🤣🤣🤣🤣
  • 2 ти да видиш

    2 1 Отговор
    Скоро и от използвана тоалетна хартия!
  • 3 ФЕН

    2 2 Отговор
    В цял свят разработват и ползват индустриялния коноп ! В България до 60г.....днес сме дъното на всяка класация! За екологи тук никой не говори само се отбелязват новите сметища и колко боклук сме изгорили в газовите камери...сравнението не е случайно !
  • 4 Знайко

    2 0 Отговор
    Всичко хубаво, само да бяха сложили дизайнера да покара кола с задни барабанни спирачки и може би щеше да ги направи и 4-те дискови. .....и да питам как синхронизираш работата на 4 апарата, като двата са барабани и работят на друг принцип? Няма ли един нормален инженер, който да е не е спестовник?