Last news in Fakti

8 Април, 2023 12:01 2 875 13

Служители на Tesla са следили камерите в колите на клиентите си, включително и личната кола на Мъск

  • tesla-
  • камера-
  • следене-
  • илон мъск

Това се е случвало в периода между 2019 година и 2022 година

Служители на Tesla са следили камерите в колите на клиентите си, включително и личната кола на Мъск - 1

Tesla многократно е уверявала собствениците на автомобилите от марката, че камерите в интериора се използват единствено за следене на работата на автопилота и по никакъв начин не застрашават тяхната сигурност. Е изглежда, че това не е напълно вярно, тъй като служители на марката разкриват, че те са имали достъп до записите от камерите и дори често са си ги препращали в групови чатове.

Няколко служители са споделили пред Reuters, че това се е случвало в периода между 2019 година и 2022 година и понякога е имало доста забавни ситуации. Често това е било свързано с животни в колите, а един път дори станали свидетели на собственик, който се качил в колата си чисто гол. Служителите споделят, че са ставали свидетели и на грозни сцени при катастрофи или други инциденти.

Най-интересната ситуация е от 2020 година, когато един от служителите преглежда камерите на случайна кола и вижда, че в гаража до нея се намира бял Lotus Espirit, идентичен с този, който участва във филма на James Bond – “The Spy Who Loved Me” от 1977-ма година. Оказва се, че гаражът и колата, която служителят преглежда е именно на Илон Мъск.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    23 5 Отговор
    тротинеткаджиите на пп и дб - на ви цифровизация и електрички
  • 2 Иди обяснявай че немаш сестра

    2 19 Отговор
    Изфабрикувано инфо най вероятно от Тайота и някакви такива подобни

    Коментиран от #9

  • 3 Гост

    17 3 Отговор
    След дизелгейт,следват теслъгейт, електромобилгейт, автопилот гейт и батериягейт.

    Коментиран от #4

  • 4 Факт

    2 14 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    И защо Тесла не се движат с двг дизелово недоразумение.

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Ако имаше Тесла дизел щеше да си купиш, Тесльо Тесларев.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 анонимен

    9 2 Отговор
    Скандалът камерагейт вече избухна.
  • 8 Трики

    7 8 Отговор
    Глупости на пресата. В Тесла има опция за доброволно споделяне на изображенията на камерите, който иска може да ги изключи и се конфигурират при купуване на колата. Омразата и завистта са хронични както изглежда.

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Така е

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Иди обяснявай че немаш сестра":

    То, че е фалшок информация сигурно е така. Ама е толкова първосигнално когато става въпрос за Тесла да се намесва винаги Тойота и обратно. И това става само от електриците. Странни комплекси от Тойота имате. Не се издавайте.
  • 10 вседрфтгхуй

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Трики":

    Такива "глупости" са тея неща, че брат ми си продаде ТеслЪ-тъ на секундата след като му демонстрирах как от Питер му управлявам играчката в ЛА... Необходими са минимум данни и доста мозък, но няма никакъв проблем да ти проникна у всяка ТеслЪ и да ти изкарам каквито щеш данни от колата...

    Жокер към кръшкащите половинки:

    Ако карате кола по-нова от 2015-2016г. не ходете с нея при любовника/любовницата- ще се изненадате как кола БЕЗ навигация идеално помни къде е ходила в последните 18 месеца...

    Коментиран от #13

  • 11 БГфил

    5 0 Отговор
    А добро утро... не само камерите могат да прегледат, но и да поемат управлението ако искат чрез автопилота. Най - използваното в бъдеще от контрольорите на Ел. Автомобилите ще бъде ограничаването на пробега на колата, тоест който иска да излезе извън 15 минутния град с Ел. кола няма да може. Всички "смарт" устройства са за това - да те слушат, гледат и контролират...
  • 12 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трики":

    Ако вярваш, че администраторите на системата не могат да ти гледат записите, понеже не си цъкнал върху опция, значи си пълен глъмпер.
    Много ясно, че ще ги гледат щом имат достъп.
  • 13 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "вседрфтгхуй":

    Гледах видео на Дейвид Уилкок опреди 6-8 месеца, където обясняваше как е катастрофирал на връщане от УФО-конференция , където участва заедно с Кори Гууд и обяснява за ейлиън. Спирачките му отказали точно на спускане, в участък където започват завои. Човека каза , че ако си мислиш ,че това което говориш във кола произведена след 2017 си остава само между хората в колата - забрави!
    Моя познат, който поставя аларми и музики ми показа музика от която вместо 4 кабела излизат 12 и дори и той не знае за какво за останалите кабели.
    ....така , че свиквайте!