Last news in Fakti

22 Април, 2023 12:00 2 337 5

Последният Mustang S550 слезе от поточната линия

  • ford-
  • mustang-

Колата е бяла на цвят с EcoBoost двигател

Последният Mustang S550 слезе от поточната линия - 1

През 2013 година Ford представи петото поколение на Mustang, което официално върна популярния американски модел на европейския пазар. През 2014 година колата се качи на поточната линия, а девет години по-късно Ford обяви, че и последният Mustang от поколението S550 е напуснал същата поточна линия на 6 април. По този начин американците разкриват място за новото поколение Mustang, което дебютира в края на 2022 година.

Последният произведен автомобил е бял на цвят и е оборудван с 2.3-литровия Ecoboost двигател. Това е най-малкият мотор предлаган за Mustang, а списъкът се допълва от 3.7-литров шестак, познатият на всички 5.0-литров осмак, както и 5.2-литровия V8 предлаган за Shelby GT350 в атмосферен вариант и със суперчарджър за модификацията GT500.

Петото поколение на Mustang предизвика сериозен интерес, както в родината си, така и в Европа, а през 2022 година от Ford обявиха, че това е най-продаваната спортна кола в света за годината. Очаква се наследникът му да повтори тези успехи, но преди това очакваме първите доставки на модела, които трябва да започнат през това лято.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    5 4 Отговор
    Як !
  • 2 Aлфа Bълкът

    6 5 Отговор
    Екобууст не е Мустанг, а менте. И шеста генерация, като технология, окачване беше добре, но дизайна отвратителен, сега като чели взех да свиквам с него.
    Но да се нарече красива кола е бутафорно.
    5 генерация беше една от най-красивите въобще в автомобилостроенето.
    7-та им генерация е азиатски бълвоч!
    Камаро се кани да избухне с неговата 7ца, ще видим.

    Коментиран от #5

  • 3 от поточната линия

    4 6 Отговор
    директно в сервиза хахахах
  • 4 Бачо Киро

    4 2 Отговор
    Последният трябваше да е поне ГТ с 5.0, не 2,3 турбо...
  • 5 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Aлфа Bълкът":

    Аз пък преди 2015 не ги харесвах особено, карането им пък е нищо общо с 2015+. Вероятно е въпрос на вкус. Новият верно е съвсем друг дизайн, може би след 8 години ще е също по-приемащ се, кой знае.
    Красотата е в окото на наблюдаващия естествено, въпреки това грозна не може да я нарече никой.