Last news in Fakti

25 Май, 2023 14:37 5 272 7

Ето я наточената версия на чудовището Ford Ranger Raptor

  • ford-
  • ranger-
  • raptor-
  • hennessey

Доработката е с мощност 500 коня, нарича се VelociRaptor 500 и е дело на Hennessey

Ето я наточената версия на чудовището Ford Ranger Raptor - 1

Нова наточена версия VelociRaptor 500 се появи във модела Ford Ranger 2023. Тя е разработена в студиото Hennessey в Тексас, което от много години се занимава с доработки на Ford. Това се съобщава на официалния сайт на компанията.

Моделът е базиран на спортния Ford Ranger Raptor с 3.0-литров битурбо бензинов V6 двигател. В мотора са сменени междинният охладител и всмукателната система, а контролният блок е преконфигуриран.

Ето я наточената версия на чудовището Ford Ranger Raptor

Благодарение на тези промени мощността е нараснала от 405 на 500 к.с., а максималният въртящ момент от 580 на 745 Нм. Преди това всъдеходът Ford Bronco Raptor беше тунингован по същия начин.

С 10-степенна автоматична скоростна кутия ускорението до 100 км/ч отнема около 5 секунди. Освен това звукът на шестте цилиндъра е "по-сочен" благодарение на новата изпускателна система. Доработеният пикап получава и подсилено окачване с нови амортисьори.

Ето я наточената версия на чудовището Ford Ranger Raptor

Тунингът на Ford Ranger Raptor включва също стоманени брони различни надкалникови арки и огромни 35-цолови офроуд гуми. В кабината има нови постелки, а седалките са украсени с лога на Hennessey.

Новият Hennessey VelociRaptor 500 ще влезе в производство от четвъртото тримесечие на тази година и от компанията планират да сглобят 200 такива пикапа през първите 12 месеца. Цената на модификацията е $24 950, още $56 960 трябва да бъдат платени за донора - нов Ford Ranger Raptor.

Ето я наточената версия на чудовището Ford Ranger Raptor


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Панчаревската кметица

    8 1 Отговор
    па си иди на риба
  • 2 Путинофил

    3 8 Отговор
    Лъжа!
    Това е новият руски "Масквич"!
  • 3 Дддддддддддд

    10 13 Отговор
    Поредният безсмислен американски варел.Направен да повдига болното самочувствие на дебело .зите американци-нищо повече....

    Коментиран от #5, #7

  • 4 сектант

    6 2 Отговор
    след рекламата която сорос се опита да ги изнуди да пуснат, никой не иска да купува Бъд Лайт както и Форд Форд Рейнджър и 150 повече. Не може да пуснеш форд с дъга, без да няма последствия, дори и в САЩ.
  • 5 Мхм

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дддддддддддд":

    Ако си земеделец търговец индустриалец не е безсмислен напротив безсмислени са е класи ес класи глк класи и почти целият немски автопром да вози дебелогъси партиини лидери кметове кметици депутати мутри футбалери и всякакъв друг такъв непотребен отпадък
  • 6 Бен тен

    4 14 Отговор
    За 80 хиляди долара почти всеки че предпочете Сайбъртръка. Няма да се продава добре това .
  • 7 Зелено е гроздето,

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дддддддддддд":

    зелено и кисело...😁