Last news in Fakti

23 Април, 2023 10:30 5 584 11

Представиха най-скъпата китайска кола в историята

  • китайска кола-
  • hongqi-
  • l5

Новото поколение на Hongqi L5 струва 730 000 долара

Представиха най-скъпата китайска кола в историята - 1

Цената на иновацията надвишава 700 000 долара, което е рекордна сума в историята на китайската автомобилна индустрия (за масово произвеждани автомобили). Става дума за новото поколение луксозен автомобил Hongqi L5, който е направен в ретро стила на оригиналния Hongqi CA72 от 1958 г.

Представиха най-скъпата китайска кола в историята

Последното поколение на гигантския седан има напълно нова каросерия, радиаторната решетка е станала по-голяма, броните и фаровете са значително променени. В салона са инсталирани три екрана, комбинирани в едно цяло.

Представиха най-скъпата китайска кола в историята

За бъдещите шофьори, които не си падат по сензорното управление, са запазени и физическите бутони на арматурното табло. Двуспицовият мултифункционален волан също е направен в ретро стил, но има получил бутони за управление.

Представиха най-скъпата китайска кола в историята

Техническите параметри на второто поколение Hongqi L5 все още не са разкрити, но е известно, че колата ще получи най-новия V-образен осемцилиндров двигател на марката, който е снабден и с турбокомпресор.

Представиха най-скъпата китайска кола в историята

Още веднъж подчертаваме, че Hongqi L5 се счита за най-скъпата кола в историята на Китай на цена от около 730 хиляди долара.

Представиха най-скъпата китайска кола в историята


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    29 11 Отговор
    Хахаха..... това е по грозно , от Волга.....

    Коментиран от #4

  • 2 име

    14 7 Отговор
    забравили ли са да сложат малко боана, или някой килим по седалките и пода , клатещо се кученце или тигърче на задния прозорец и подкова на решетката. иначе 3 таблета са малко , трябвало е поне 6 да сложат - голям пропуск на дизайнера !!
  • 3 Васил

    14 11 Отговор
    Ужасссссс много са си повярвали жълтурковците.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 прилича

    12 8 Отговор
    на Трабант в предницата :)
  • 6 Несдържан

    11 9 Отговор
    Тия тотално са изплискали легеня. Морките сънища на Хрушчов се сбъднаха: китайски Ролс Ройс с предницата на Волга. :)
  • 7 Класика

    10 9 Отговор
    Този автомобил заедно с " Буфори Женева" наследник на Пакард в момента са най красивите коли въобще изобщо на земята! Буфори е заринат от поръчки( справка в интернет) и изобщо не искат да обслужват психясалата Европа и САЩ - държава с болен старик за президент! Докато обратеняците- пионки,поставени по цял свят от престъпника- пионка Байдън лансират най опасните за озона и здравето на хората ел коли с цел печалби за спекулантите...,то китайците и Буфори слагат човешки v8 двигатели и са най красивите коли в момента!!!! Чакаме Тръмп да идва да праща обратеняците при бай Ставри!!!!
  • 8 Къню

    5 6 Отговор
    Не е лоша колата, но реалната и цена е 7500 долара. Много нули са добавили.
  • 9 ФАКТ

    4 0 Отговор
    колата не е лоша...но това си е чиста смесица от най различни модели коли..има и руски и европейски и американски стил в нея...като краен продукт е излязло някаква странна машина...да кажем че отвън що годе се търпи..обаче вътре това табло от таблет...просто е пълна трагедия..
  • 10 Автоматичния превод

    1 0 Отговор
    "но има получил бутони за управление"
  • 11 Реалист

    1 0 Отговор
    Щом не я харесвайте дайте я на мене съфорумници:))