Last news in Fakti

25 Април, 2023 10:17 3 077 5

Освен японски коли, BMW и Audi се намесват в разпределението на челните позиции при най-надеждните коли

  • надеждни-
  • японски коли-
  • bmw-
  • audi
Освен японски коли, BMW и Audi се намесват в разпределението на челните позиции при най-надеждните коли - 1

Американският ресурс Hotcars публикува нова версия на рейтинг на производителите на най-надеждните автомобили в света. Класацията е съставена на базата на доклади от различни браншови организации (например Cox Automotive и Kelley Blue Book), които от своя страна разчитат основно на анкети на собственици на автомобили. Надеждността на марката се оценява в точки, като максималният резултат е 100.

Toyota е обявена за най-надеждната марка със 72 точки от 100 възможни. Това е средният резултат за надеждност за всички модели на японската компания. Но например седанът Toyota Corolla Hybrid получава 93 точки от 100 - и респективно титлата за най-надеждната кола. На второ място с минимална разлика е хибридът Toyota Prius, следван от обикновената бензинова Corolla и plug-in хибрида Primus Prime.

Втората марка в абсолютно изражение е Lexus, като тя постига същите 72 точки от 100, като се има предвид цялата гама. Най-добрият индивидуален резултат е за всъдехода Lexus GX и е 91 точки от 100. Компактният кросоувър Lexus NX също е много надежден.

При Mazda резултатът за цялата гама е 65 точки от 100. Спортният автомобил MX-5 Miata се откроява индивидуално със своите 85 точки. Кросоувърите Mazda CX-3 и CX-5 също са високо оценени.

Може би най-голямата изненада в класацията е четвъртото място на BMW (и немският автомобилен производител има същите 65 точки като Mazda). Най-надеждният автомобил на BMW е Серия 3 (80 точки от 100), също сред отличните BMW-та са Серия 2, X1 и новите "седмѝци" (BMW Серия 7 е най-надеждният автомобил в своя клас).

ТОП-5 на най-надеждните марки се затваря от Honda с 62 точки от 100. Тук индивидуално се открояват Honda Accord, Accord Hybrid, CR-V и Civic. Audi (60 точки от 100), Subaru (59/100), Acura (57/100), Kia (54/100) и Lincoln (54/100) съставят ТОП 10 на най-надеждните марки.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владо Американеца

    12 12 Отговор
    В Сащ германски коли нилога не са се карали.В централните щати всичко е качено на ГМ Форд и Рам а по крайбрежията всичко е японско а вече и корейско

    Коментиран от #2

  • 2 Госта

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Владо Американеца":

    Нормално,по-скъпи са!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Владо Американеца

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Госта":

    Да но неоправдано по скъпи
  • 4 Гост

    7 1 Отговор
    Тесла пак липсва.Дайте и долната част от класацията.

    Коментиран от #5

  • 5 Иларион мАск

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Нормално да липсва, това в едно изречение с надеждност няма как да се случи. Тукашните им сервизи ти записват час за след 4 месеца, ахахахахаххахахахахахахахахаха...