Last news in Fakti

25 Април, 2023 16:57 2 250 4

Пожарна Toyota Hilux 6x6 се справя със запалени електромобили само за 10 минути

  • toyota-
  • hilux-
  • пожарна-
  • електромобили-
  • пожар-
  • батерия

Пикапът е оборудван със система за високо налягане

Пожарна Toyota Hilux 6x6 се справя със запалени електромобили само за 10 минути - 1

Чисто статистически електромобилите се палят много по-малко от конвенционалните коли с бензинов или дизелов двигател, но за сметка на това гасенето на такъв тип коли отнема много повече време и ресурси на противопожарните служби. Компания на име Coldcut Cobra показа своя система с името Cobra Ultra High-Pressure Lance, която може да изгаси електромобил за само 10 минути, използвайки само 240 литра вода.

Това е постигнато с изпомпването на водата с налягане от 300 бара, което позволява навлизането ѝ в батерията на електромобила и по този начин я охлажда в пъти по-бързо отколкото при конвенционалния метод. Именно тази система е качена на борда на специално преработена Toyota Hilux, която е получила допълнителен заден мост, както и всичкото нужно оборудване за пожарна.

Колата е с изцяло преработено шаси от Prospeed Motorsport и тежи 5.6 тона. Пикапът може да носи до 3 тона допълнително тегло и да предостави място от 1.23 метра за допълнително оборудване. Височината е 1.85 метра, като е специално съобразена, за да може да влиза на повечето паркинги и закрити гаражи при нужда. Не се споменава нищо за двигателя, но няма да се изненадаме ако под капака работи оригиналният дизелов двигател.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само да попитам

    9 3 Отговор
    пожарната с батерия ли е

    Коментиран от #2

  • 2 Отговор

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "само да попитам":

    6Х6 Турбо дизел, с батерия от 12 волта!
  • 3 Офф-чар

    5 1 Отговор
    Верно! Защо не пуснат електрическа пожарна за електрички
  • 4 истина ти казвам

    7 0 Отговор
    Че то от таралясника за 10 минути нищо нема да остане бе!🤣