Last news in Fakti

2 Май, 2023 09:52 2 090 3

VW с бус в стил "The Mandalorian"

  • volkswagen-
  • id.buzz-
  • star wars-
  • the mandalorian

Това е поредният проект на автомобилния производител за Star Wars

VW с бус в стил "The Mandalorian" - 1

Събитието Star Wars Celebration Europe-2023, посветено на вселената на Междузвездни войни, стана място за премиерата на необичаен Volkswagen ID. Buzz. Германската електрическа кола получи версия в стила на популярния телевизионен сериал The Mandalorian, като автомобилният производител и Lucasfilm са на мнение, че новият модел има прилика с героя от научнофантастичния филм и е достоен да бъде стилизиран като един от обитателите на измисления свят, където се развива действието на сериала.

Уникалната кола е създадена със съвместните усилия на творческия директор на проекта Александър фон Чавен от Volkswagen и Дъг Чанг, вицепрезидент и творчески директор на Lucasfilm, който проектира външния вид на Naboo N-1 Starfighter за The Mandalorian и за предисторията на Междузвездни войни.

Микробусът е боядисан в елегантен тъмно сив цвят и допълва визията на ID. Buzz с жълти вложки по каросерията и колелата. Самите джанти са с нов дизайн и, подобно на каросерията, носят разпознаваемите лога на клана Madhorn.

За промени по техническата част не се съобщава. Няма перспективи за серийно производство на новата версия на електрическия автомобил, но е възможно Volkswagen да пусне ограничена версия на ID. Buzz базиран на поредицата "The Mandalorian" за феновете на Междузвездни войни.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    7 3 Отговор
    Дачия ще пуснат дъстър в стил Гешев - с дупки от сачми
  • 2 естет

    5 0 Отговор
    Без съмнение ,бусчето е с изключително симпатичен дизайн ,ама - да не беше електричка , а и сивото - хич не му отива.
  • 3 Ехааа

    1 0 Отговор
    За мен си е готино, само дето цената за Европа ще е убиствена.