Last news in Fakti

6 Юни, 2023 15:20 5 531 12

Ето го новия Volkswagen Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • viii

Публикувани са първите изображения на обновения модел

Ето го новия Volkswagen Golf - 1

Историята на най-успешния модел на компанията Volkswagen започва през 1974 г., когато започва производството на първото поколение. Днес осмото поколение на Golf , което беше представено през октомври 2019 г., още е на конвейера и е време е за планиран рестайлинг=

А първите тестови образци вече са в обективите на фотошпионите. На тях практически няма камуфлаж, благодарение на което имаме възможност да оценим естеството на промените в рестайлинг версията.

Най-противоречивият елемент на осмия Golf може да се счита предната му оптика, която придоби най-сложната форма в цялата история на модела. Съдейки по снимките на тестовите образци на актуализираната версия, отпред ще се появят нови фарове, които ще станат забележимо по-тесни, а извивките им отвътре ще бъдат маскирани от по-широка хоризонтална пластмасова вложка, която минава и през емблемата.

Предната броня също е нова, тя ще получи малко по-малък трапецовиден въздухозаборник, опънат по широчина. Отстрани няма да има съществени промени, а отзад ще се появят светлини с нов LED пълнеж. Освен това задната броня ще бъде леко коригирана в долната си част.

Ето го новия Volkswagen Golf

Съдейки по шпионските снимки , интериорът на Golf ще се промени значително поради новия, по-голям екран на мултимедийната система, а вместо сензорните бутони на волана отново ще се появят физически. Иначе не се очакват значителни промени в оборудването.

Осмото поколение Golf е изградено на актуализираната платформа MQB и получи широка гама от бензинови и дизелови двигатели, както и хибридни модификации. Базовият е бензинов трицилиндров 1.0 TSI с мощност 90 или 110 к.с.

Най-мощният Golf е с префикс R и се предлага с 2.0-литров турбо двигател, като в топ версиите мощността му е 333 к.с. и 420 Нм въртящ момент. Той е оборудван със задвижване на всички колела и седемстепенен "робот" DSG.

Между другото, в края на миналата година Volkswagen Golf зае едва пето място в списъка на най-продаваните автомобили в Европа, след дълги години на доминация, като сега пред него са Peugeot 208, Dacia Sandero, Volkswagen T-Roc и Fiat 500.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Немец

    15 1 Отговор
    Всички нови голфове, приличат на старите голфове. Ама нищо.
    Хайде ЧНГ. на пернишки Честит Нов Голф😂😂😂😂😂😂
    Родев във Волфсбург, за да умре в Перник. Тез Перничанчета дето се раждат от днес натам, като станат пълнолетни ще карат тоя голф 8 ли е ,9 ли е , 7ли е. Аче все тая. Голф да е.😀😀😀

    Коментиран от #6

  • 2 Имах, повече никога!

    12 5 Отговор
    И кое му е новото, ремонти безкрайни и скъпи, народен автомобил, не е - цената, същият по визия грозен автомобил!

    Коментиран от #11, #12

  • 3 Пореден трушляк!

    10 7 Отговор
    КИА е по добър във всичко!

    Коментиран от #9, #10

  • 4 Абе

    11 2 Отговор
    Поредният кенеф, немците само дървета правят с малък пробег!
  • 5 Буден

    8 2 Отговор
    Тея един дизайн като хората не направиха.
  • 6 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Немец":

    Заучени 20 годишни лафове! Много ясно че ще са еднакви, това се нарича идентичност!
  • 7 Гоги

    5 2 Отговор
    1.9 тди ще има ли в гамата, 1000 кубика е мотоциклетен двигател, монтиран в автомобил ресурса му е колкото на играчка от Джъмбо
  • 8 Офанзивен дефанзиф

    5 1 Отговор
    Най-хубавото на тоя Голф е, че не е мой...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Няма

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пореден трушляк!":

    такава Но-Кия….
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Какъв Голф

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Имах, повече никога!":

    и нов ли? Какви проблеми?