Last news in Fakti

23 Юни, 2023 12:23 6 257 9

Вижте как ще изглежда новия Volkswagen Tiguan

  • volkswagen-
  • tiguan

Публикувани са първите рендери на предстоящия модел

Вижте как ще изглежда новия Volkswagen Tiguan - 1

Tiguan е един от най-важните модели на Volkswagen в съвременната история на компанията. Миналата година в Европа са продадени 116 334 автомобила, а продажбите на този кросоувър са спаднали през последните три години, което е ясна индикация, че е необходим модел от ново поколение.

Германската компания работи активно върху третото поколение Tiguan през последните няколко месеца и сега имаме доста добра представа как може да изглежда колата. Илюстрациите, които ви показваме го изобразяват, като по-лъскав модел от настоящия Tiguan.

Цифровите изображения следват наскоро публикуваните тийзър изображения на кросоувъра , както и щпинските снимки на напълно камуфлажния прототип. Както можете да видите сами от изображенията, новият Tiguan ще бъде различен от своя предшественик и ще разполага с вдъхновена от ID.4 предна част с LED лента, свързваща светлините.

Вижте как ще изглежда новия Volkswagen Tiguan

Освен че ще има по-заоблен вид, новият Tiguan ще бъде и малко по-голям от предишния модел. Volkswagen вече заяви, че автомобилът, базиран на MQB Evo, ще бъде с 32 милиметра по-дълъг с обща дължина от 4 551 мм. Tiguan 2024 също ще бъде с 5 мм по-висок. Въпреки това широчината и междуосието ще останат непроменени съответно на 1 939 мм и 2 681 мм.

Обновеният екстериор ще бъде допълнен от нови матрични HD фарове. Въпреки че детайлите не се виждат в тези визуализации, всеки клъстер ще съдържа 19 200 микро-LED клетки, способни да осветяват пътя пред вас на разстояние до 500 метра.

Малко се знае за техническата част и силовите агрегати на предстоящия модел. Знаем обаче, че ще има бензинови, дизелови и хибридни двигатели, както и версии с предно и задвижване на четирите колела.

Очаква се Tiguan от 2024 г. да бъде последният Tiguan с двигател с вътрешно горене, тъй като Volkswagen планира да спре да предлага двигатели с вътрешно горене в Европа до 2033 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патурко

    14 2 Отговор
    Така наречените Рендери са най-голямата глупост и не разбирам защо се публикуват, като това са упражнения на пъпчасали пубери висящи пред компа по цял ден и нямат нищо общо с действителния модел който излиза след това!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Така така

    11 0 Отговор
    Също като Москвич 3 само че Фолксваген :))))
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 патето Яки

    2 0 Отговор
    Голяма му е устата отред но не прилича на тиган.
  • 7 анонимен

    5 12 Отговор
    През 2008г с един приятел решихме да си купуваме нови коли. Той купи VW Tiguan, аз купих Toyota Rav4, двете коли са дизелови. Тигуанът до 300 000км влезе за скоростна кутия, висяш лагер на кардана за задното, долна помпа на съединител, дпф-ът се прецака, егр-ът, електрическата ръчна спирачка и дюзи. В момента е на 320 000. Моето равче е на 580 000км, на 450 000 смених съединител и дюзи и друго не съм пипал.

    Коментиран от #9

  • 8 Жена

    2 0 Отговор
    Изкопирали са Ситроен.. .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.