Last news in Fakti

12 Май, 2023 10:57 6 371 3

10-те най-добри хибридни кросоувъра за 2023 г.

  • кросоувъри-
  • класация

Класацията е на ресурса HotCars

10-те най-добри хибридни кросоувъра за 2023 г. - 1

Кросоувърите и SUV-тата вече доминират на световните автомобилни пазари, като това е благодарение на комфорта, практичността и капацитета на този вид каросерии. Има много опции в този клас, оборудвани с различни силови трактове, включително с конвенционални двигатели с вътрешно горене, хибридни задвижвания, както и с изцяло електрически двигатели. Към днешна дата обаче, като че ли, най-практичният избол за нов кросоувър е под формата на хибрид.

Автомобилният портал HotCars състави класация на 10-те най-добри хибридни кросоувъра, като анализира всички модели на пазара и взема предвид фактори като комфорт на возене, мощност, широка гама от опции и надеждност.

Когато става въпрос за избор на идеалното задвижване за кросоувър, трябва да се вземат предвид много фактори. Към момента, хибридните автомобили предлагат най-доброто от двата свята. Хибридният кросоувър може да се нарече майстор на всички сделки, защото предлага страхотна комбинация от производителност и икономия на гориво, без да изисква често презареждане.

И така, първото място в тази интересна класация отива при KIA Niro Hybrid с начална цена от $26 590, който има атрактивен екстериор и просторен интериор, като същевременно запазва впечатляващ набор от функции и съотношение цена/качество. 1.6-литровият редови четирицилиндров двигател, съчетан с електрически двигател, развива мощност от 139 к.с. Разход на гориво - 4.4 литра на 100 км.

Второто място отново е за Kia. Става дума за модела Sportage Hybrid, който получи 1.6-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, съчетан с електрически мотор. Хибридният силов тракт има системна мощност от 226 к.с. Toyota Corolla Cross Hybrid заема третото място, като интересното при нея е, че е оборудвана със задвижване на всички колела като стандарт. Ето и топ 10 на хибридните кросоувъри за 2023 г. според HotCars:

KIA Niro Hybrid;
KIA Sportage Hybrid;
Toyota Corolla Cross Hybrid;
Hyundai Tucson Hybrid;
Honda CR-V Hybrid;
Hyundai Santa Fe Hybrid;
KIA Sorento Hybrid;
Toyota Highlander Hybrid;
Lexus NX Hybrid;
Lexus LX Hybrid.

Интересното е, че в класацията и по-конкретно в първата десетка няма нито един европейски или американски кросоувър. Всички представители в топ 10 са от "азиатската школа".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    8 4 Отговор
    Нямат Кия-Хюндай, по-добри хибриди от Тойота. Всъщност корейските са далеч от Тойота, а и от Хонда. Каква е тази медиина кампания да вкарват Кия-Хюндай в първа лига, не ми е ясно. А особено при хибридите. Единствено Хонда се доближава до качествата на Тойота хибрид, но засега само се доближава.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Така е":

    Ако говориш за надеждност на хибридната система, то вероятно си прав. Тук предполагам гледат общо на автомобила, а там явно Тойота изостава… При нов автомобил никой не търси надеждност.
  • 3 Облъчени от хонда

    1 0 Отговор
    В класацията има по няколко модели на Лексус, Кия, Хюндай, Тойота.

    Странно как е решено без да има превес в класацията, снимката на статията да е на хонда