Last news in Fakti

16 Май, 2023 15:22 2 187 2

Volkswagen изтегля ID.4 заради опасен дефект

  • volkswagen-
  • id.4-
  • дефект-
  • сервизна акция
Volkswagen изтегля ID.4 заради опасен дефект - 1

Volkswagen изтегля 35 325 електрически кросоувъра ID.4 заради внезапното отваряне на страничните врати при ниска скорост. Това беше съобщено на уебсайта InsideEVs .

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ съобщава, че електромобилите Volkswagen ID.4, които са произведени в германския град Цвикау, имат проблеми с конструкцията на страничните врати.

Автомобилите, произведени между декември 2020 г. и декември 2022 г., имат този проблем. Volkswagen вече изтегли колите с дефекта. Те са били снабдени с дръжки, които не отговарят на фабричните спецификации за защита срещу проникване на вода. Поради попадането на влага в тях, вратите могат да се отварят директно в движение.

Проблемът се наблюдава при движение със скорост до 15 км/ч. Дефектните дръжки на вратите са произведени от чешкия доставчик WITTE Automotive. Всички ремонти ще се извършват за сметка на производителя. Всички собственици на Volkswagen ID.4, които са установили подобен дефект, могат да се свържат с представителите на марката.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Су27

    7 1 Отговор
    Днес се отварят вратите, утре те катапултира седалката........ Бъдещето е тук!
  • 2 Анонимен

    2 0 Отговор
    От VW отдавна си падат по такива неща. Наредили са на производителя да ги направи така, че да прониква влага и да се скапят малко след гаранцията. Не са доизчислили нещата и са произвели директно дефектни дръжки, които няма да изкарат и един сезон.