Last news in Fakti

16 Юни, 2023 15:29 2 690 2

General Motors показа по-евтин конкурент на най-продаваната Tesla

  • general motors-
  • buick-
  • electra-
  • e4
General Motors показа по-евтин конкурент на най-продаваната Tesla - 1

Публикувани са първите официални снимки на Buick Electra E4, като презентацията на електрическия кросоувър ще се състои в близко бъдеще. Първите подробности за новия продукт бяха разкрити на сайта на General Motors .

Според тях, новият Buick Electra E4 ще бъде по-стилна и динамична алтернатива на електрическия автомобил Electra E5. Основният конкурент на кросоувъра ще бъде Tesla Model Y, а моделът на General Motors ще бъде по-евтин ($30 000 - $40 000). Ще се сглобява в Китай.

General Motors показа по-евтин конкурент на най-продаваната Tesla

Електрическият автомобил Buick Electra E4 е кросоувър с елегантен купеобразен дизайн. Има плавни форми на каросерията, наклонен дъговиден покрив със спойлер в задната му част. Ярко изразената предница е съобразена с тънки диодни фарове, а дръжките на вратите са прибиращи се. Хромът също е използван щедро.

Кросоувърът Buick Electra E4 е изграден върху платформата Ultium, като Chevrolet Equinox и Cadillac Lyriq. Има добра аеродинамика и нисък (0.287) коефициент на въздушно съпротивление. Размерите на Buick Electra E4 са:

дължина - 4818 мм;
широчина - 1912 мм;
височина - 1581 мм;
междуосие - 2954 мм.

В интериора на Buick Electra E4 има 30-инчов дисплей на предния панел. Цветът на подсветката може да се променя - налични са 120 различни нюанса. Оборудването включва още панорамен покрив, навигация и безжично зареждане за смартфони.

General Motors показа по-евтин конкурент на най-продаваната Tesla

Новият Buick Electra E4 ще се предлага във версии с предно задвижване с мощност от 204 и 245 к.с., както и във версия със задвижване на всички колела с 287 конски сили. Максималната скорост е ограничена до 180 км/ч.

General Motors показа по-евтин конкурент на най-продаваната Tesla

Иновацията на Buick ще се предлага с батерии от 68 и 80 kWh. Пробегът все още не е оповестен, но свързаният Buick Electra E5 със същите силови трактове има пробег от 545 до 620 км. По-леката (2 160 кг) Electra E4 ще може да изминава по-голямо разстояние без презареждане.

General Motors показа по-евтин конкурент на най-продаваната Tesla


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къмару

    5 2 Отговор
    Илончо отича в канала
  • 2 Колонка с електромер

    3 0 Отговор
    Китайска Лада, китайски буик, а всъщност и повечето тесли са произведени в Китай.