Last news in Fakti

21 Декември, 2023 15:08 3 283 1

Евтин електромобил от General Motors навлиза на световния пазар

  • general motors-
  • wuling-
  • bingo
Евтин електромобил от General Motors навлиза на световния пазар - 1

Новият електромобил, който се стреми да стане глобален модел за целия свят се нарича Wuling Bingo и представлява свръхбюджетната електрическа кола, която до този момент се продаваше само в Китай. Износът започва с обновения модел. Това съобщава сайтът CarNewsChina.

Първата страна извън Китай, където ще е достъпно новото Wuling Bingo, е Индонезия. По-късно моделът трябва да се появи и в други страни. Между другото, продуктите на Wuling вече са достигнали до Европа, но все още са неофициално представени.

В Индонезия електрическата кола Wuling Bingo се оказа по-скъпа, отколкото в Китай, но все още е доста достъпна. В Индонезия хечбекът от B-клас струва еквивалента на €21 000.

Ще припомним, че новият Wuling Bingo е разработен с участието на специалисти на General Motors, тъй като американският концерн е съсобственик на китайската марка заедно със SAIC. Моделът се оказа популярен в родината си, в Китай - средно се продават над 20 000 коли на месец.

Характеристиките на Wuling Bingo включват два дисплея в салона и огромен двоен матрак, който се предлага срещу допълнително заплащане и който се монтира при сгънати задни седалки. Предлагат се версии с 41 и 68 к.с., а пробегът на електрическия автомобил е от 203 до 333 км.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Байо

    3 1 Отговор
    Бе много е грозно това нещо