Last news in Fakti

20 Юни, 2023 11:09 7 905 14

В Европа започна битка за нова фабрика на Tesla

  • tesla-
  • byd-
  • европа-
  • франция-
  • илон мъск

Китайците от BYD също са ухажвани от големите европейски държави

В Европа започна битка за нова фабрика на Tesla - 1

Франция иска да се превърне в световен център за производство на електрически автомобили, насърчавайки Мъск и китайците да отворят нови заводи за производство на електрически автомобили в страната. Италия и Испания също са на опашката...

Френският президент Еманюел Макрон не крие намеренията си, отделяйки време в натоварения си график за среща с изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск. По време на търсенето на нова площадка за изграждането на друга Tesla Gigafactory в ЕС, Мъск посети Франция.

Миналата седмица Макрон и Мъск се срещнаха отново - за втори път в рамките на един календарен месец. Преговорите вървят доста оживено, написа ръководителят на Франция на страницата на своя гост в Туитър: „ Нека работим заедно" .

В Европа започна битка за нова фабрика на Tesla

Италия също се бори за правото да приеме такъв уважаван производител на своя земя. Илон Мъск посети страната със същата цел. Там той се срещна с премиера на Италия Джорджа Мелони, която се опита да убеди госта в предимствата на изграждането на завод за електрически автомобили на Апенините.

В Европа започна битка за нова фабрика на Tesla

Испания също е готова да улесни появата на нова европейска Tesla Gigafactory на своя територия, но има много по-малък шанс, тъй като Италия и Франция са по-привлекателни за американския бизнесмен.

Припомняме, че това е вторият опит на властите в Париж да привлекат към себе си производството на електрически автомобили, но тогава Илън Мъск предпочете да развие производството на Tesla в Германия.

„Би било добре да имаме фабрика на Tesla във Франция, полагаме много усилия и енергия, за да убедим инвеститорите. И това е възможно, и може да се случи. Опитваме се да убедим Мъск, че Франция е най-доброто място в Европа за откриване на следващата фабрика на Tesla “, каза министърът на цифровите технологии на Франция Жан-Ноел Баро.

На всички нива Париж обработва Илон Мъск, за да направи своя избор във Франция, въпреки че тук има проблем: докато правителствени служители примамват бизнесмена в страната, френските регулатори обмислят възможността да забранят Twitter, докато не се съобрази с предстоящите разпоредби на Законът за цифровите услуги на Европейския съюз. Припомняме, Мъск притежава и Twitter.

В Европа започна битка за нова фабрика на Tesla

„Днес Франция е по-привлекателна от всякога. Въпреки това, конкуренцията с други страни е изключително силна, така че ние използваме всичките си силни страни под формата на евтина, екологична електроенергия и желанието да разпределим земя за ново производство“, подчерта френският министър на индустрията Ролан Лескюр в интервю относно възможностите за изграждането на Tesla Gigafactory.

Същите аргументи за убеждение обаче изтъкват Италия и Испания, чиито правителства предлагат подобни схеми. Но Франция не се занимава само с Мъск. Тя обработва и китайския производител на електрически автомобили BYD, който също възнамерява да отвори собствено производство в Европа до 2025 г. Франция, Испания и Германия са считани за страните кандидатки за разполагането на първия им европейски завод

Париж вече започна преговори за предоставяне на правото на BYD да разположи такова производство в страната, което доведе до създаването на допълнителни работни места и значителен приток на средства в хазната.

В Европа започна битка за нова фабрика на Tesla


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лижи и пак лъжи

    7 2 Отговор
    кирчо ще я построи на приказки
  • 2 Радо

    14 2 Отговор
    И накрая ще е в Румъния.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 И накрая

    4 4 Отговор
    Пак Ердоган ще спечели
  • 5 Жерар Дьожарден

    7 9 Отговор
    Тесларастите са се паникьосали.Не е случайно идва новият Рам пикап освен това новото Силверадо и Хъмър на ГМ.Има от какво да се страхува еврейчето от Дърбън.
  • 6 гост

    9 9 Отговор
    Всъщност фабрики ще има и във Франция и Италия и Испания , въпроса е в какъв ред и при какви условия , но още първата ще е с в пъти по-добри условия от немските !! Вече дори няма да купува земята , а държавата ще му я даде под наем за 100 години , примерно !! Отделно данъчните облекчения и уреждането на всички формалности !! Пред заплахата от китайците дори ще усмирят синдикатите , щото всички знаят , че Мъск не ги понася и няма да ги допусне във фабриките си!

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Върви ли нафтенката, норвежец.Поздрави на Грета.
  • 8 Бай Гроздан

    3 3 Отговор
    Закъсняха, вчера Елончо ми звънна, ще купи лозенцето ми...3 декара и 4 ара, за новата Мега-гига-вдига фабрика!
  • 9 МЪСК

    1 0 Отговор
    Давай потоп от Тесли! Само ми дръж бирата и гледай
  • 10 Хейт

    2 0 Отговор
    Не се напъвайте чак толкова. По план скоро ще ви деиндустриализират ;) Вашите фабрики ще бъдат преместени в САЩ, а не обратното. Може евентуално да преместят и някоя в Турция.
  • 11 Дядка

    2 0 Отговор
    Спомням си, как навремето като дойде демокрацията и много българи си мечтаеха, че на мястото на старите негодни съветски фабрики с остаряло оборудване, ще дойдат нови френски, немски и американски такива. Вече потриваха ръце как скоро ще достигнем западния стандарт на живот. Нищо подобно не се случи. Само разфасоване, изнасяне и крадене на вече съществуващото. В момента доопоскват последните работещи енергоблокове. Та и да има електромобили, какво от това? Токът като е пак от Турция?
  • 12 До Мъск

    0 0 Отговор
    Най-добре е Италия или Испания махни ги тез лигави франсета за нищо не стават.
    Запомни Италия или Испания точка.
  • 13 До Мъск

    0 0 Отговор
    Може и в България най-тънки заплати 1500лв.на глава.Франсетата арабски ще ти искат по 2-3000€
  • 14 палачинката се обръща

    1 0 Отговор
    Китай ще създава нови работни места в Европа...