Last news in Fakti

26 Юни, 2023 12:04 3 171 12

Разкриха характеристиките на най-голямата Skoda

  • skoda-
  • kodiaq-
  • suv-
  • кросоувър

Kodiaq ще получи плъг-ин хибридно задвижване с до 100км пробег

Разкриха характеристиките на най-голямата Skoda - 1

Първото и към момента единствено поколение на Kodiaq дебютира през есента на 2016-та и получи фейслифт през 2021-ва. Сега компанията се подготвя за дебюта на второто поколение на модела, а преди това да стане, чехите избраха да ни разкрият характеристиките на кросоувъра, заедно с няколко снимки на покрита с камуфлаж кола.

Новият Kodiaq запазва традиционната форма на модела като ни представя минимални промени във формата. Второто поколение може да се похвали с 61 мм по-голяма дължина, докато междуосието остава същото. От Skoda казват, че пасажерите на третия ред седалки получават 15мм повече пространство за главата, вероятно дължащо се на новата форма на покрива.

Що се отнася до двигателите, Kodiaq ще се предлага с мек хибрид базиран на 1,5-литров TSI двигател с мощност 150 к.и предно задвижване, работещ заедно със седемстепенна автоматична трансмисия с два съединителя. Другият бензинов вариант е 2,0 TSI с мощност 204 к.с. с AWD и DSG. От страна на дизеловите двигатели, 2.0 TDI развива 150 к.с. в модела с предно задвижване и 193 к.с. във версията с AWD, като и двата модела са оборудвани със същата автоматична трансмисия с два съединителя.

За първи път в SUV модел на Skoda може да се избере плъг-ин хибрид с 1,5 TSI мотор и електромотор със системна мощност 204 к.с., която се предава към пътя чрез шестстепенна DSG трансмисия. Благодарение на 25,7кВтч батерия, версията PHEV ще предлага пробег на чисто електричество около 100 километра.

По отношение на технологиите чешкият Tiguan се възползва от еволюцията на Full LED матричните фарове, 12,9-инчов сензорен екран, 10,25-инчов цифров инструментален панел и head-up дисплей. Има дори функция за дистанционно паркиране, достъпна чрез приложение за смартфон, както и подобрени системи за асистенция при аварийни ситуации и асистент при задръствания. Адаптивният круиз контрол (с функция Stop & Go) работи при скорост до 60 км/ч.

Skoda ще представи новия Kodiaq тази есен, когато възнамерява да представи и следващото поколение на Superb.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Знайко

    8 5 Отговор
    Бременна хлабарка с раница ! Късо междуосие, липса на аеродинамика, дълъг багажник немощни мотори и висок център на тежестта. Всичко изброено може да се брои за минус! Няма да питам за цената, защото не мисля да се белосвам с чешки фоксваген с евтини материали! ...а иначе водачите на шкода надминават по безразсъдност тези на голф и нисан микра!Крайна оценка-скъп кенеф!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 До Коментар 1 и 2

    3 3 Отговор
    Напълно вярно 👍👍👍👍👍👍 Тез шкодички трябва да са по 12 хилки нови кофти конфекция чуплива казвам го като човек който се беше набутал с такова чудо шкода, няма продаване толкова и бутнах цената само и само да не е пред очите ми таз марка е пак с зор е разкарах тази скраб.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 ар146тс

    4 2 Отговор
    Много грозен камион.

    Коментиран от #7

  • 6 Измисляш си

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "До Коментар 1 и 2":

    Каква нова Шкода и какви проблеми си имал???
    За продажбата говориш смехотворни неща….читава с история си заминава на висока цена за дни!!!
    2 съм продал досега, като дори не се е стигало и до качване на обяви….

    Коментиран от #10

  • 7 Тези

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "ар146тс":

    с Типо-то с багажник и 16-волтовите маслояди, които преди маслото сменят носачи, да не се обаждат….
  • 8 Край

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "До Коментар 1 и 2":

    Имал си сигурно 120L. Шкода държи цена повече от мерц и бмв взети заедно и се продава бързо.
  • 9 Димирест

    0 3 Отговор
    2.0 TDI развива 150 к.с. в модела с предно задвижване и 193 к.с. във версията с AWD, Шкода имаха хубав мотор 240 к.с. ама нейсе еко измишльотини! За сметка на това ще има "жизнено" важните 12,9-инчов сензорен екран, 10,25-инчов цифров инструментален панел. Купуваш за една камара пари 150 коня асматик, но с телевизор за гледане, че за каране тъй тъй не става.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.