Last news in Fakti

7 Юли, 2023 10:59 4 532 8

Ето я новата Toyota Land Cruiser

  • toyota-
  • land cruiser-
  • lexus gx

Кросоувърът ще е тясно обвързан с Lexus GX

Ето я новата Toyota Land Cruiser - 1

Новото поколение на Toyota Land Cruiser е все по-близо и това бе потвъедено от първите официални снимки, които японската марка сподели в интернет. Кадрите, разбира се, не разкриват изцяло автомобила, но ни дават добър поглед над силуета му, който може и да ви изглежда доста познат.

Набор от снимки показва тъмния силует на новата Toyota Land Cruiser, позиращ до поколението FJ40 от 1960 г. Пропорциите на новия модел изглеждат много сходни с Lexus GX от 2024 г., което означава, че всъдеходите ще споделят основата си точно както своите предшественици.

Въпреки очевидната прилика с Lexus GX, новият Land Cruiser изглежда е с променени панели на каросерията, за да се разграничи от своя братовчет. Предната част е по-квадратна, като по-малките и по-ниско разположени фарове вероятно се сливат с радиаторната решетка. В задната част по-големите ретро задни светлини и изпъкналата броня подобно на предишните поколения Land Cruiser, добавяйки носталгичен привкус. Интериорът най-вероятно ще предлага конфигурация със седем места на три реда.

Очаква се Toyota Land Cruiser 2025 да споделя архитектурата TNGA-F върху рама с Lexus GX и различни други кросоувъри и пикапи на японския автомобилен производител. Интересно е, че ако съответства на дължината на GX 5.05 мрътс той ще бъде малко по-голям от дългия Land Cruiser J300. Все пак различният стил на предната и задната броня може да промени съответно тези размери.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нео

    26 5 Отговор
    Винаги Тойота ! Помня един епизод на Топ Гиър , когато се опитваха да рарушат един пикап на Тойота !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Така така

    19 1 Отговор
    ББ взимам я за НСО да си обикалям и да си наглеждам мисирките
  • 4 сектант

    26 0 Отговор
    Тия в дубай вече са изкупили всички бройки за година напред поне
  • 5 Некой си

    16 0 Отговор
    Галине, Ленд Крузер НЕ Е КРОСОУВЪР, а SUV.
    За смях ставате, Факти!
    За съжаление, това ще е поредният Крузер, който няма да се продава в ЕС.
    Тойота няма да си плючт на името, за да спазят тъпите евроекологични категории и да продадат Крузер с ресурс само 250 000 км.

    Коментиран от #7

  • 6 хикс

    19 0 Отговор
    Радвам се , че вече започва да се говори за истински автомобили , че напоследък само за Дачия ставаше дума . Нищо лично , Сектант .
  • 7 ххх

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Некой си":

    Надявам се, че правиш разлика между LC и LC Prado. Истинският го няма в Европа от 5-6 години

    Коментиран от #8

  • 8 Некой си

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "ххх":

    Prado е ЛК само в ЕС.
    В истинския свят ЛК е 40, 60, някои 70-ки, 80, 100, 200, 300