Last news in Fakti

9 Юли, 2023 13:15 2 455 6

Toyota ще "споделя" електромобили със Subaru, Mazda и Suzuki с цел по-ниска крайна цена

  • toyota-
  • електромобили-
  • платформа

Toyota е готова да сподели новата си платформа за електрически превозни средства, за да намали цената на колите

Toyota ще "споделя" електромобили със Subaru, Mazda и Suzuki с цел по-ниска крайна цена - 1

Новият изпълнителен директор на Toyota Коджи Сато има големи планове за компанията, която се надява да превърне в „електрически флагман“. За да увеличи мащаба, компанията може да сподели своята нова технология за батерии със свои партньори. Имайте предвид, че японският гигант има дялове в различни компании, като Subaru, Mazda, Suzuki, Daihatsu, Hino, Isuzu и др.

Toyota вече се е ангажирала да предостави своята хибридна технология от следващо поколение на някои от свързаните компании. В крайна сметка споделянето на технология с партньори ще помогне за разпределяне на разходите за нейното създаване.

Като част от глобалния план, Toyota планира да продава повече от 3.5 милиона електрически коли годишно до 2030 г., около половината от които ще бъдат базирани на новоразработената платформа, която ще бъде представена през 2026 г. Тази нова платформа може да осигури на електрически превозни средства пробег до 1 500 км.

С новите производствени процеси Toyota се надява да намали цената на електрическите автомобили, които са изключително скъпи за производство. Автомобилният производител също така се надява да намали зависимостта си от работниците и да автоматизира производството на нови модели, доколкото е възможно. Едновременно. Toyota планира да подобри уменията на служителите за по-продуктивни роли.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоз

    7 11 Отговор
    Да не се напъват в грешна посока. До 2030 година електромобилите ще са забранени със сегашните батерии, а нови батерии може да не се появат и до 3030
  • 2 тойота прогледна

    5 10 Отговор
    15 години след нисан
  • 3 до долния

    7 9 Отговор
    Ха значи зареждам си бензинката за 3 минути и Карам с нея 600+км а иначе трябва да зареждам електриката 30 минути на 80% и да карам 450-500км.Да не съм алтав да си купя електричка бе

    Коментиран от #4

  • 4 РОЛЕКСА

    9 10 Отговор

    До коментар #3 от "до долния":

    600 км на бензин ще минеш ако можеш да си го позволиш и ако има доставки на гориво. Ако е велика дума, ама цапа гaщи 💩
    10-20-50 лв литъра и затворени граници-> автоматически ставаш кypиер-пешак и Дачия Спринг ще я гледаш като магаре Космос.

    Коментиран от #5

  • 5 до долния

    7 8 Отговор

    До коментар #4 от "РОЛЕКСА":

    И защо да нямам доставки на гориво и защо да имам доставки на ток например

    Коментиран от #6

  • 6 3777

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "до долния":

    Защото токът може да се произведе много по-лесно локално, докато не навсякъде има локални залежи на изкопаеми горива.