Last news in Fakti

7 Август, 2023 12:30 1 598 1

Toyota и Pony.ai планират да произвеждат масово автономни коли

  • роботакси-
  • автономни коли-
  • toyota-
  • китай

Иновационните роботиксита ще се появят първоначално в Китай

Toyota и Pony.ai планират да произвеждат масово автономни коли - 1

Японският производител на автомобили Toyota и неговият партньор - Pony.ai - планират да произвеждат масово роботикси в Китай, като за целта те създадоха компания тази година, която ще произвежда автомобили, използвайки технологията за автономно шофиране на стартъпа. За това пише Ройтерс .

Двете компании и GAC-Toyota, съвместно предприятие между японския автомобилен производител и китайската държавна Guangzhou Automobile Group, инвестират съвместно повече от 1 милиард юана (140 милиона щатски долара) за проекта.

„Това е не само важна стъпка за Toyota в прилагането на „приемственост и еволюция в китайски стил“, но и нов етап в нашето бизнес сътрудничество с Pony.ai“, каза Тацуро Уеда, главен изпълнителен директор на Toyota в Китай. Toyota е инвестирала стотици милиони долари в Pony.ai, откакто компаниите се обединиха за първи път през 2019 г.

„Китай е лидер в разработването на самоуправляващи се автомобили и Pony.ai ще стартира роботизирани услуги в Пекин, Шанхай, Шенжен и Гуанджоу. Компанията има офиси и в САЩ.

Автомобилните производители извън Китай обаче се отказаха от амбициозните си планове за внедряване на автономни коли, прогнозирани преди няколко години на фона на регулаторни пречки.

Миналия месец Toyota заяви, че планира да ускори местния дизайн и разработката на "умни коли", за да отговори на нуждите на китайския пазар, част от по-широко преминаване към електрически превозни средства, тъй като се стреми да настигне все по-агресивните местни конкуренти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен тен

    2 0 Отговор
    Звучи ми нелепо Toyota с китайски стартап. Но иначе , Да, китайците са напред в технологиите вече и може би традиционното качество здравина и дълговечност на Тойота в комбинация с нещо по иновативно , може би ще се получи нещо добро .