Last news in Fakti

29 Август, 2023 14:14 13 009 11

Всичките 14 автомобилни завода на Toyota в Япония спряха работа

  • toyota-
  • завод-
  • компютърна повреда
Всичките 14 автомобилни завода на Toyota в Япония спряха работа - 1

Днес, вторник, 29 август, японският автомобилен производител Toyota Motor Corp. спря всичките си 14 завода за сглобяване на автомобили в Япония поради мащабна компютърна повреда, съобщава Kyodo.

Прекъсването засегна 12 завода, но фабриките в Мията в префектура Фукуока и Daihatsu Motor Co в Киото, които не са имали сериозни прекъсвания, също ще бъдат затворени по-късно следобед.

Според автомобилния производител проблемът се проучва, но е малко вероятно да е причинен от кибератака. Заводите на компанията не успяват да се справят с процесите, свързани с логистиката на резервни части.

Ще припомним, че миналия март компанията затвори всички свои фабрики, след като нейният местен доставчик Kojima Industries Corp. претърпя системна повреда, причинена от кибератака.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш

    18 4 Отговор
    Just in time освен предимства, се оказва че има и огромни недостатъци. А беше гордостта на toyota.

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Умен по цялата глава

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш":

    За ефективността на една Икономика се съди по Складовите наличности.Американската икономика има складови наличности за една седмица работа.Товв води до разходи за складови бази,работна ръка,логистика,енергия и се наслагва върху Себестойността..Японската Икономика има складова наличност за ДВА ЧАСА работа на заводите....Е как няма да са Конкурентни във всичко.???Това ,разбира се изисква прецизност в Логистиката и много други неща....

    Коментиран от #6, #9

  • 3 Мхм

    11 5 Отговор
    Ако не са държавните дотации и руските евтини ресурси за да не завземат Сахалин и да го направят пак японски отдавна да са фалирали.
  • 4 хикс

    19 6 Отговор
    Тойота си е Тойота , помнете ми думата , все повече хора ще си вземат японски коли . В Америка е доста уважавана марка
  • 5 Факт

    6 10 Отговор
    Китайците ще им се изпуснат на оная работа с такива детски нападки! Никога няма да постигнат това качество с техните сапунерки
  • 6 Гилотин Бесилков

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Умен по цялата глава":

    А българската милиция и управници имат складови наличности (БТР-60) за поне 100 години напред!? За пищовите "Макаров", АКМ-74, боеприпасите и другите "помощни средства" - да не говориме! Въобще добре са се запасили за борба срещу издържащия ги и плащащ луковете, привилегиите и облагите им рекетьорски мародерстван български народ!
  • 7 Така е

    14 7 Отговор
    Спокойно, ТойотаЛексъс никога не е била в по-добра форма, от последните 3-4 години, никога!Реално никакви проблеми с качество, огромна палитра от модели, перфектно работещи хибриди.Добри цени. Другите могат само да мечтаят за това положение.А хейтърите са си просто хейтъри.Мечтата им е да се провали. Защо това може да мечтае един индивид, не ми е неясно.Освен, че не може да си я позволи. Да, би могла скоро да се срине,поради някакви причини, но засега няма такива изгледи.
  • 8 Дам

    6 5 Отговор
    Lexus GS450h трета генерация (2006-2011) е най-доброто, най-бързото и най-надеждното инженерно творение в индустрията преди Новата ера, т.е. преди Tesla.

    2 ел. мотора (180+195 коня пикови) ВЪТРЕ в ск. кутия, един 3.5 V6, 300 коня (двигател на годината) - 170 кила с 2 вида впръскване (директно и в колектора), 80% въртящ момент на 2хил. оборота, бачка само в оптимални обороти. С двускоростен планетарен вариаторен автоматик със секвенциална функцункция, благодарение на който колата вдига 260 нереално бързо.
    Никаква периферия, никакви глупости (празен ход, задна скорост, спиране с накладки, студен старт, ремъци, алтернатори, стартери и пр. Служебната кола на британския премиер. Върха на сладоледа!

  • 9 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Умен по цялата глава":

    Ха ха, митът за TPS! Отвори си очите! Нали мажеш да четеш?
  • 10 Знайко

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш":

    Доставка на момента в който е необхоима частта е измислена от хонда. Целта е да се намалят складовите площи, времето за складиране и престой и да в идеалния случай да се елиминира нуждата от складове, а фирмата да ползва складовете на доставчиците от които поръчва части. Америка била имала...и кво става на втората седмица?
  • 11 Незнайния пропагандчик

    1 0 Отговор
    От един независим източник има едни сериозни съмнения,, че Путин има пръст в тая работа ....