Last news in Fakti

2 Август, 2023 12:26 3 104 9

Tesla започва инвазия на още един огромен пазар

  • tesla-
  • завод-
  • индия

Ръководителите на компанията проведоха разговори с местна инвестиционна агенция за навлизане на индийския пазар

Tesla започва инвазия на още един огромен пазар - 1

Двама висши ръководители на Tesla обсъдиха плановете на компанията да навлезе на индийския пазар с представители на индийската агенция за насърчаване на инвестициите в Ню Делхи, като това бе финалният от поредицата разговори на високо ниво. Това съобщава Ройтерс .

Американският автомобилен производител изрази интерес към изграждането на завод в Индия, който ще произвежда евтино електрическо превозно средство (EV) на цена от $24 000, около 25% по-евтино от сегашния базов модел на Tesla, който ще е предназначен както за индийския пазар, така и за износ.

Повечето от срещите на Tesla с индийските служители се пазят в тайна. Ройтерс съобщава, че представители на Tesla ще се срещнат и с министъра на търговията Пиюш Гоял, където се очаква да обсъдят създаването на верига за доставки на електрическите превозни средства и разпределянето на земя за фабриката.

„Много индийски щати са нетърпеливи да привлекат Tesla за изграждане на завод в техния регион, но автомобилният производител сега е фокусиран върху обсъждането на предложението си с федералното правителство в Ню Делхи“, пишат още от агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    7 3 Отговор
    Чудят се къде да си продават боклуците .
  • 2 ДрайвингПлежър

    5 4 Отговор
    При около 10% дял на възобновяемата енергия в Индия и останалото ако кюмур да продаваш ЕЛ на тоя пазар и да твърдиш, че е Еко си е някаква особена форма на шизофрения...
  • 3 МЪСК 🥇 МАЧКА

    5 4 Отговор
    Винаги и навсякъде!

    На седмица се правят по 27 промени в поточната линия.
    От началото на 2023 Model Y е с по-меко и комфортно окачване, измерен от Chasing Cars рекорден спирачен път 33 метра от 100 до 0 (като Porsche 911) и с това Model Y вече е най-съвършеното (и най-продаваното) МПС в света.

    В Гига пресите на Тесла 171 чарка се свеждат до 2 (два). И отпадат 1600 точкови заварки.

    Моторите и инверторите на всички Тесли са еднакви - от тройката до камиона (само Plaid роторите са с карбонов ръкав да издържат 20+ хил. оборота).

    Батериите са общо 3 вида: 18650 (скоро отпада), остават 21700 и 4680.

    Всичко това е гаранция за надеждност, лесно производство, лесна замяна и поддръжка. В еволюцията и в индустрията което се оптимизира, само то оцелява. Правиш ли 20 модела с 20 двигателя на 20 поточни линии - фалираш.

    TESLA=Giga здраво=Giga добро=Giga масово
  • 4 е-рикша

    3 1 Отговор
    Две тритинетки със седалка по средата.
  • 5 Хохоха

    2 1 Отговор
    Евала на Тесла, Китай, Индия и то света се свърши. Колко повече продават и усъвършенстват производството и продуктите си, толкова по-добре за нас потребителите. Дано и цените паднат още малко. Иначе трябва да има иТесла 2 ца 25к$ и пазра ще е техен. До 2030 20мил. ще направят проджбите си.

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    6 1 Отговор
    По скоро инвазия на пазар с евтина работна ръка.Бедните змияри нямат пари за хляб,ВИЕ Тесла ще им продавате.
  • 7 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хохоха":

    Очакваме да се появи рикша Тесла.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Японци сър

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Това изненада ли ще е, при положение че два-три милиона от продажбите на toyota са точно евтини рикши, наречени кейкарс в Япония?
  • 9 ДрайвингПлежър

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    В бангладеш има над 20 милиона рикши, Индия се поизчисти, позабраниха ги, но пак са няколко милиона ако не даже десетки - ако бедното сиган и местните туземци можеха да си позволят ел.рикша щеше да е страхотен пазар...