Last news in Fakti

15 Август, 2023 12:27 3 911 11

Започна производство на Tesla Model 3 Highland

  • tesla-
  • model 3-
  • highland-
  • китай

Обновената версия се прави в Китай

Започна производство на Tesla Model 3 Highland - 1

Първият актуализиран седан Tesla Model 3, известен като Project Highland, вече се сглобява в Shanghai Gigafactory. Екранна снимка на новината беше публикувана в Twitter от потребител с псевдоним liuwen_52 и след това ретуитната от собственик на Tesla, подвизаващ се под никнейм @ray4tesla, който твърди, че масовото производство ще започне следващия месец, а доставките ще започнат през октомври на приблизителна цена от около 200 000 юана , което е около €25 000 по текущия обменен курс.

Както съобщава InsideEVs с позоваване на китайското издание JRJ, масовото производство на модела ще започне през септември тази година. Първите доставки се очакват през октомври. Приблизителна цена на Model 3 Highland - около 25 000 евро.

Обновеният седан е оборудван с M3P литиево-манганово-фосфатна батерия от CATL. Капацитет на батерията е 66 kWh. Съгласно споразумението от 2021 г. CALT ще доставя на Tesla пакети литиево-йонни батерии до края на 2025 г. Компанията обаче не потвърждава тази информация.

Версиите със задно задвижване и с удължен пробег на Model 3 Highland ще бъдат първите, доставени на пазара. Доставката на новите версии Performance е планирана от ноември 2023 г. до януари 2024 г. Това важи за автомобили с ляв волан. Новият Model 3s с десен волан ще започне да се доставя на клиентите до края на този месец.

Проектът Highland е в процес на разработка от второто тримесечие на 2022 г. През последните месеци прототипите на седани често бяха забелязвани от фотографи. Благодарение на това вече е известно, че обновеният Tesla Model 3 се отличава с преработена предна част на купето, нови задни светлини и ревизиран интериор. Седанът получава и най-новия пакет за самостоятелно управление на Tesla с всички допълнителни камери и сензори.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къде са американците с Тесла и

    14 6 Отговор
    къде клоуните от русия с китайската Лада! А и руснаците няма все още измислен калкулатор докато американците имат Айфон Ейпъл

    Коментиран от #2

  • 2 После някоя прозззь

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Къде са американците с Тесла и":

    Русосфил да ни обяснява колко велика била ПроЗсия
  • 3 Джейвълин

    9 13 Отговор
    350км пробег за 100 бона не мерси
  • 4 марката която

    4 9 Отговор
    те снима и записва нон стоп пращайки инфото някъде си, МЕРСИ

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    14 4 Отговор
    Колата е с новото лято шаси от две части и с другите новости от Модел У , затова цената може да се намали !! Което вече отново става ценова война , китайските производители вече търпят срив на акциите между 10 и 12 % след обявяването на новите цени на Тесла , а европейските са направо в небрано лозе , до края на годината може и да има фалирали !!
  • 6 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "марката която":

    Ма как така , те Тесла на тебе разчитаха да им оправиш продажбите , как ще се оправят сега ?? Хаххахха , боже прибери си вересиите !!

    Коментиран от #7

  • 7 Ратата

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Не ми пука, на какво разчитат Тесла. Просот не искам, да ми пробутат устройство, от което не мога лесно да замня, без сериозна финансова загуа, което да и следи ... всичкото. За теб не е проблем - ОК! Живей си живота, но не се подиграй с другите хора!

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Той 🧖

    10 3 Отговор
    Божее, това ако е 50 бона с близо 70-ка батерия, 400 магистрално и 15 минути заряд на 250 кВт, по улиците няма да остане един Кадет, Вектра или Голф! Всичко живо ще продава ниви, ще връща бутилки и ще дава газ.. пардон ток без пари!
  • 9 Дани

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ратата":

    Не е точно така в действителност. В сравнение с дизелова Шкода, тази кола се самоизплаща.

  • 10 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ратата":

    Ма пък на Тесла как и пука на тебе какво не ти пука , ако знаеш , хаххахах !! И без тебе си имат предостатъчно клиенти и се увеличават непрекъснато , не бери грижа , хахахха !

    Коментиран от #11

  • 11 бай Даньо

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Не е много сигурно че има мегдан за увеличение на пазарния дял на Тесла повече оттук ( не случайно акциите са тръгнали яко надолу след излизането на някой големи и инвеститори ...) защото докарахме до цени където няма къде да се сваля повече. Виж колата е добра и аз май отивам към модел 3 , да не се обърка някой че съм хейтър... Модел 3 е вече по-евтина от средния американски нов автомобил. От тук нататък има да видим как ще отиграе пазара персоната на Мъска , неприятен персонаж от всякъде - арогантен , само влюбен манипулативен и на всичко отгоре станаха по ясни политическите му възгледи ( републиканец от най откачените - либертариански) а първите купувачи на тесли бяха точно образованите либерали от градовете , да видим дали има мегдан за продажби при селяните от Тексас... а при младото поколение в Америка няма никаква лоялност ако някой изкара добра кола на конкурентна цена, бай бай Мъск ... може и ти да смениш плочата защото те всички авто компании имат медийни отдели да не кажа грубичко армии интернет тролове ....