Last news in Fakti

12 Септември, 2023 11:30 2 595 9

Tesla печели повече на автомобил от всички други производители

  • tesla-
  • печалба-
  • цени
Tesla печели повече на автомобил от всички други производители - 1

Американската компания Tesla получава 15 653 долара брутна печалба и 9 574 долара чиста печалба от продажбата на един електрически автомобил. Това означава, че компанията на Илон Мъск печели повече пари от всяка продадена кола, отколкото всеки от нейните конкуренти.

По-специално става дума за данни за третото тримесечие на 2022 г. На второ място по брутна печалба след Tesla е китайският производител на електрически автомобили Nio - 9 969 долара.

На трето място е Volkswagen ($6 852). Четвърто място заема най-големият китайски производител на електрически автомобили BYD - $5 456. Пето място е за Hyundai ($5 262).

Оказва се, че брутната печалба на Tesla е два пъти по-голяма от тази на германския автомобилен гигант Volkswagen AG, 4 пъти по-голяма от тази на японската Toyota Motor Corporation и 5 пъти по-голяма от тази на американския автомобилен гигант Ford Motor.

Преди няколко години Tesla беше един от най-големите губещи сред производителите на автомобили. Но сега ситуацията се промени коренно. През 2022 г. компанията на Илон Мъск изпревари значително повечето си конкуренти по отношение на печалбата.

През 2022 г. Tesla активно повиши цените на популярните си автомобили, особено на кросоувъра Model Y. Поради недостиг на полупроводници и други материали производителите на автомобили намалиха производството.

Но в същото време автомобилните производители се фокусираха върху производството на модели с по-високи печалби. В резултат на това те правят по-високи печалби, въпреки че продажбите са намалели.

Но сега Илон Мъск промени стратегията си. Той реши да намали цените на електрическите си автомобили. Тоест, той започна ценова война, използвайки факта, че компанията Tesla печели повече от всяка продадена кола от своите конкуренти.

Основното бойно поле в ценовата война на Илон Мъск е Китай. В момента Поднебесната империя произвежда и продава най-много електрически автомобили в света.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 112

    7 2 Отговор
    "Но сега Илон Мъск промени стратегията си. Той реши да намали цените на електрическите си автомобили. Тоест, той започна ценова война, използвайки факта, че компанията Tesla печели повече от всяка продадена кола от своите конкуренти."
    Ами, правилно, крайно време е!

    Коментиран от #4

  • 2 Ще видим кой, кого

    1 8 Отговор
    Ещё не вечер…

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ще видим кой, кого":

    Е тоя баш с " ещё" - то го видяхме вече кой кого , китайски москвичи с руски емблеми , че то май и емблемите даже ги правят в Китай !! И пак са на субсидии и до 2-3 години ги брои фалирали !
  • 4 Гост

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "112":

    Ще намаля цени,къде ще ходи.Не върви търговията теслАри, блянуваните 20 млн. Тесли са илюзия.

    Коментиран от #5

  • 5 МЪСК 🥇

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Поздрави от главата на Империята!

    Коментиран от #7

  • 6 Даааа

    5 5 Отговор
    Като има шарани ще има и тарикати, тази тесла реалната й цена е десет пъти по ниска!
  • 7 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "МЪСК 🥇":

    Да поздравиш Грета.
  • 8 ЧудЯсЕ

    1 4 Отговор
    Чудя се как ли ще се адаптира света ако им признят, че за Мъск седят китайско-руски технологии и инвестиции. Това прозира вече през всичките разговори и посещения на Мъск на изток. Да потърдиш, че амеиканската мечта минава само и задължително през изток - обезсмисля твърдението за американска мечта )

    Коментиран от #9

  • 9 Запознат

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ЧудЯсЕ":

    Ами американската политика за ограбване на света в действие. Патент за нещо регистриран в САЩ важи за целия свят според американците, но видиш ли патент за друго нещо регистриран в друга държава не важи в САЩ ако не е регистриран в САЩ и американците могат свободно да го откраднат без някой да ги съди.

    Мъск така открадна технологията от руснаците за затворения цикъл при ракетните двигатели, така открадна технологията за двигателите на електрическите коли от Тойота. Това е "американската мечта" - бързо се става милиардер в "страната на неограничените възможности" защото ти позволяват неограничено да крадеш от останалия свят.