Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 12:15 6 048 16

Стартираха продажбите на най-евтината Tesla Model Y

  • tesla-
  • model y

Новият модел Y със задно задвижване е оборудван с по-достъпна литиево-желязо-фосфатна батерия

Стартираха продажбите на най-евтината Tesla Model Y - 1

Tesla представи нова версия на базовия модел Y в САЩ, чиято цена започва от $43 990. Като се вземе предвид федералният данъчен кредит за EV от $7 500, цената пада до $36 490, което го прави най-достъпният модел Y досега.

Това е модел със задно задвижване, който заменя базовия автомобил със задвижване на четирите колела, който беше спрян от производство през септември. Този модел се предлагаше за $47 740.

Стартираха продажбите на най-евтината Tesla Model Y

Новият модел Y със задно задвижване е оборудван с по-достъпна литиево-желязо-фосфатна батерия за разлика от никел-манганово-кобалтовите клетки, използвани в другите модификации на Y.

Компанията казва, че новият модел има пробег от 418 км и може да ускори до 96 км/ч за 6.6 секунди, като достига максимална скорост от 217 км/ч. Автомобилът има пикова мощност на зареждане от 170 kW, докато останалите версии се зареждат с 250 kW.

Новият модел вероятно ще помогне за увеличаване на продажбите, които паднаха през третото тримесечие. Възможно е също така Tesla да се надява да продаде възможно най-много бройки от настоящия Model Y, преди моделът от следващо поколение да излезе на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 илънчо

    9 10 Отговор
    ще клекнеш още но пациентите все така ще намаляват

    Коментиран от #5, #6

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 9 Отговор
    А как вървят продажбите на камиона ❓
    За ШЕСТ години колко продаде ❓
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 9 Отговор
    Илон Мъск разкри в Twitter, че неговата компания ще представи своя електрически камион (или по-точно влекач) през септември.

    Той първоначално заяви, че превозното средство ще бъде представено по някое време в средата на 2017 г. .....
  • 4 На теслата дръжката

    8 5 Отговор
    А модел Й, кога излиза?
  • 5 гост

    17 10 Отговор

    До коментар #1 от "илънчо":

    И ЧЕТИРИТЕ модела на Тесла са в десетката най- продавани модела електромобили , като двата са първи и трети !! А взети заедно са по- продавани от останалите на ВСИЧКИ производители в десетката и то близо два пъти !! Ако на това му викаш малки продажби , останалите трябва просто да се гръмнат или поне да сменят бранша , в този ще са само масовка , да не кажат че Тесла е монополист , хахаха !!

    Коментиран от #8

  • 6 Хахахаха

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "илънчо":

    Пич Тесла може да свали още много. Тесла печели най-много от всички марки, по 9 хиляди долара на продадена кола. Така, че може да свали още колкото реши, но какво ще правят другите, които и така продават на загуба?
  • 7 БАЙО

    14 10 Отговор
    Хахаха 417, -реални не повече от330 за сам човек, а за двама 280 км. Като направят пробег от 1200км.за четирима пътници плюс пълен багажник може и да се замисля за електричка
  • 8 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    ... увеличаване на продажбите, който паднаха през третото тримесечие.

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 9 Още ли кълвеш на бастун

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Манипулират те както си пожелаят. Падна производството, точно както обещаха. Не е паднало търсенето. Въпреки че си спазиха обещанието и продадоха по-малко това тримесечие, запазиха обещанието от началото на годината да продадат тази година 1,8 милиона автомобила. Това означава че ще трябва да продадат над половин милион автомобила за последното тримесечие.

    Половин милион за 3 месеца вече означава 2 милиона годишен производствен капацитет за началото на следващата година, без да броим производствения капацитет на пикапа който така или иначе няма да е в голям обем за първата година .
  • 10 Даскала

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Правиш ли разлика между "който" и "които"?
    TESLA пръсна с контра гайка от засилка cфинктepите на автомобилния свят и сега всички си ходят към вкъщи на шпагат..

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хахохи

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Даскала":

    Добър и цветуш коментар за истината. Тесла У е най-продаван автомобил в европа. Замислете се защо.
  • 13 Джокича

    1 1 Отговор
    Абе да почнат да я внасят в България официално. Тук ако е на 50 хил евро ще се продава като топъл хляб.
    Досега на хората които си я внасят от Германия им излиза по 130 000 лева, че и отгоре . Да не говорим за главоболията покрай докарването до БГ и прочие

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хан Торбалан

    1 1 Отговор
    Най-евтината Т-сла е у дома...с дървена дръжка и цепи яко всичко!
  • 16 Хахохи

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Джокича":

    Това не е вярно, можеш от Германия или Австрия да си купиш Тесла У за 44900€, плащаш ди ддс там и тук, и после чакаш да ти го върнат.
    В България се продават около 80 000лв. пак чисто нови, ни знам как и от къде ги взимат. А1 лукс итакива "уж" официални партньори с Тесла.