Last news in Fakti

16 Юли, 2023 10:30 3 984 51

Cybertruck влезе в серийно производство

  • tesla-
  • cybertruck-
  • пикап-
  • мъск

Първият пикап бе сглобен в Тексас

Cybertruck влезе в серийно производство - 1

По-рано днес Tesla официално обяви, че първият електрически пикап Cybertruck е произведен в завода Gigafactory в Тексас. Автомобилният производител използва в Twitter, за да направи съобщението. "Първият Cybertruck, построен в Gigafactory Тексас!", гласи туитът, който е придружен от снимка, на която се виждат работници от завода, позиращи пред камерата с първия произведен Cybertruck между тях. Илон Мъск ретуитна съобщението на Tesla в своя профил, като написа "Поздравления за екипа на Tesla!".

Не можем да видим много от автомобила, тъй като е заобиколен от хора, като единствените видими части са стъкленият покрив, предното стъкло с масивната чистачка, разположена от лявата страна, товарната част на пикапа и страничните прозорци. От това, което можем да видим, обаче, Cybertruckизглежда доста подобно на последните прототипи, забелязани през последните месеци.

Това очевидно е страхотен момент за Tesla и екипа на завода в Тексас, тъй като бележи началото на производството на петия сериен лек автомобил на марката три години и половина след като производителят на електромобили започна да произвежда четвъртия си автомобил - Model Y, през януари 2020 г.

През май Елон Мъск изчисли, че Tesla може да продава между 250 000 и 500 000 пикапа годишно, когато производството достигне пълния си капацитет. "Ще направим толкова, колкото хората искат и могат да си позволят", каза главният изпълнителен директор на Tesla, като добави, че ще бъде трудно цената да се направи достъпна, тъй като Cybertuck е нов автомобил с нов метод на производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юлиян

    20 13 Отговор
    Браво
  • 2 Бачо Киро

    29 16 Отговор
    Няма такава грозотия.... В трети клас така рисувахме...

    Коментиран от #4

  • 3 чичо Пешо

    10 4 Отговор
    Какво е "Цъбертруцк", г-н Ганев - някакъв модел автомобил ли? :-(

    Коментиран от #17

  • 4 ЖЕГА е

    11 10 Отговор

    До коментар #2 от "Бачо Киро":

    Някои още не сте го завършили:)

    Коментиран от #14

  • 5 Развеселен

    10 7 Отговор
    "Цъбертруцк" от статията някакъв нов модел ли е или просто шега на Гугъл преводача?
    А иначе - евала на Илон!
    Няма да си отиде като овца без история!
  • 6 Редник

    12 8 Отговор
    Що не пишете на български. Срам ли ви е от кирилицата? Дотам сте изтъпели че едната дума на латиница, другата на кирилица. Негрсмотници, а не журналисти..

    Коментиран от #7

  • 7 ЖЕГА е

    10 10 Отговор

    До коментар #6 от "Редник":

    Защото в много малко държави по света са чували за Вашингтон, Марк Твен или Гитлер. Нормално е имена на градове, хора, марки за каквопто се сетиш да се пишат в оригинал. Сигурно като напишеш Кока-Кола ставаш по-голям патриот.

    Коментиран от #20

  • 8 Мхм

    12 5 Отговор
    Дрън дрън колкото Ривиън птодават пикапа си или ГМ новият Хъмър.Интерев към елвктричевките пикапи няма

    Коментиран от #9

  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 5 Отговор

    До коментар #8 от "Мхм":

    "Леките" коли на ток вече гонят
    ТРИ ТОНА ‼️
    Лекотоварните още прохождат‼️
    А камионите вече седма година буксуват‼️

    Коментиран от #49

  • 10 Зяеби

    11 8 Отговор
    200квтч батерия означава час и 11 минути за зареждане на батерията на фаст чарджер с един Рам 1500с двг го зареждам за 3 минути на колонката.
  • 11 Дако

    15 6 Отговор
    Мале каква каруца само ....
  • 12 анализатор

    13 7 Отговор
    Автомобилния дизайн преди 80 години е бил по красив от тоя архитектурен шедьовър .

    Коментиран от #15

  • 13 Стиви Уондър

    8 5 Отговор
    Аз си поръчах два.
  • 14 Бачо Киро

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "ЖЕГА е":

    Не рефлектирай личния си живот на останалите. Нямаш аргумент, значи тихо.
  • 15 Бачо Киро

    10 5 Отговор

    До коментар #12 от "анализатор":

    Освен, че е грозно, не покрива и стандартите. Примерно отзад е забранено горната част да е по-издадена отколкото бронята. Пълно недоразумение е тази купчина желязо. Булдогът на Астън така и си остана прототип. Това говори доста за хората през края на 70те и началото на 80те - дизайн от третокласник вече не вървеше. Днес има достатъчно празноглави, които ще купят и кофа с изпражнения, стига да им ги пробутат като невероятно изпълнение и обвият с клишетата на каузата...

    Коментиран от #23

  • 16 Така е

    9 6 Отговор
    Това превозно средство дава много повече на собствениците си- по-скъпо е, по-голяма батерия има, по-дълго ще се зарежда. Умножава отрицателните качествата на елкарите по две. Все едно, че си купуваш две недоразумения -батериина кола. А както знаем елкарите нямат нито едно предимство. И това не са промити мозъци, неразбиращи какво купуват. Просто в този район на света има много и все по-богати, който търсят разнообразие.
  • 17 чичо Пешо

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "чичо Пешо":

    Браво - поправихте го; има напредък. Ама защо тескта не се преглежда, преди да се публикува? Сетих се: на никого вече не му пука от нищо и най-вече за другите хора (в случая читателите)... :-(
  • 18 Японеца

    6 5 Отговор
    Много съм за хибридните системи, водород, метан, пропан-бутан и чисти ел. коли. Но това недоразумение "дизайнерско" е топ. Интерно ми е кой ще го купува?

    Коментиран от #48

  • 19 Старшия

    8 8 Отговор
    Повечето коментари са от рода :" Гроздето е кисело..." Тия, дето са сътворили автомобила не са по-прости от нас. Нито тия, дето ще го купят ! Браво, на хората ! Опитват се да налучкат развитието на цивилизацията.....правят, грешат и продължават напред.

    Коментиран от #24

  • 20 Хлад

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "ЖЕГА е":

    В България се казва Вашингтон, Марк Твен и т.н. Като идеш в Америка се лигави както искаш с изказа си. Там ако искаш се представяй като Питър, не Петър.
  • 21 гост

    7 8 Отговор
    Направо все едно гледам коментарите когато излезе Модел У , направо едно към едно !! Само дето Модел У вече е най- продаваната кола в. СВЕТА , при положение че е пи- скъп от 70-80 % от другите модели , само тукашните разбирачи продължават да се пенят , че е боклук !! Явно целия свят са глупаци , само форумните празноглавци са " умниците" !! Само дето нямат 5 лева в джоба , ама хората дето изкарват за ден повече от тях за година " не разбират" , хахахха !! Мноооого ще се смея догодина , като Сайбъртрък стане най- продавания пикап в света , за ужас на същите , хахахаха !!

    Коментиран от #22, #26, #51

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Съюза на слепите

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Бачо Киро":

    Как кой ще купува? Всички наши членове си поръчаха.С автопилот.
  • 24 Така е

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "Старшия":

    Те и с куадрофонията навремето опитваха бъдещето,с 3D телевизорите също. Примери на грешки много. С огромно уважение към свободния свят, откъдето дойдоха 99% от изобретенията за подобряване на живота и здравето на човечеството, случая ще е провалите. Имам предвид елкарите със сегашните батерии. Пък дизайна въобще не е фактор от бъдещето.

    Коментиран от #25

  • 25 гост

    6 9 Отговор

    До коментар #24 от "Така е":

    "Куадрофонията" , откъде го преписа дори не знам , сигурно от някоя руска "медия" , от поне 10 години вече е "октафония " или по точно казано осем канално аудио или така известния стандарт за аудио 7.1 !!! Или точно два пъти повече от "куадрофонията" ти !! Така че не се е провалила , а просто отдавна остаряла и отстъпила място на по-съвършени стандарти !! Също както и 3D телевизорите си се продават във всеки магазин за черна техника , само че също остаряха и в момента навлизат такива , които НЯМАТ нужда от специални очила , за да се гледат , а има вече и нещото наречено "виртуална реалност " , при което изобщо няма телевизор и скоро ще е неразличимо от реалността , включително до миризми , температура на околната среда , усещане за потопяване под вода и т.н. !! Просто света си върви и се развива , а ти явно вървиш със "учените от Магадан" , за които още плоските дисплеи са "новост" , хахахаххаха !!
  • 26 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Явно нищо не си схванал предния път ❗
    Всички ЧЕТИРИ модела след теслАта Y са от един и същ друг концерн ❗
    В топ пет от
    1 000 000 общо -
    200 000 на Мъск срещу
    800 000 на Тойота ❗❗❗

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #26 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Мога само да повторя , четирите следващи на Тойота струват НАКУП колкото едната Тесла и въпреки това Тесла ги бие !!! Хахахахах !! Отделно дето имат над 30 % СПАД , а Тесла над 30 % ръст !! Модел 3 е на 9 място и само с 20 % по-малко продажби ! Чакай догодина и него в тройката , ахах !! А пък с модела за 20 000 и Сайбъртък може и да останеш с една единствена Тойота в петицата , хахаха !! СКОРО , скоро !!!

    Коментиран от #28, #30

  • 28 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Грешка , ръста на Тесла не е 30 , а НАД 70 ( седемдесет) процента !!!

    Коментиран от #29

  • 29 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 5 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Вместо пет пъти повече 😉
    На десет коли ЕДНА повече е ръст цели 10%
    На сто коли ПЕТ повече е ръст само 5%
    Математическа стъкмистика му викат ❗

    Коментиран от #31

  • 30 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 5 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Това с четирите НАКУП че струват колкото ЕДНА теслА сънува ли го❓
    Или в някой комикс на Мъск го чете❓

    Коментиран от #32

  • 31 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #29 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    На 2 милиона коли 70% е 1,4 МИЛИОНА !!! Дори 50 % е милион !!! На 3,4 милиона 50 % е 1,7 милиона !!! И това за две години !! Сложна лихва с натрупване му се вика , ама не се учи в 5 клас , това каква "стъкмистика" му викаш ?? Или е твърде болезнено да го понесеш ?? За сравнение любимата ти Тойота НИКОГА , повтарям никога в сто годишната си история не е минавала 10 % годишен ръст !!! Затова и за 100 години едвам е докарала до 10 милиона годишно , което Тесла ще стигне за не повече от 15-16 години !!!

    Коментиран от #34, #35, #37, #38

  • 32 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #30 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Корола в Китай струва 10 - 12 000 долара !! Рав 4 и Кампри са по около 20 000 , четвъртия дори не го помня !! Така или иначе четирите са не повече от 55-60 000 НАКУП !!! Дори да са 70 , Модел У почва от 50 000 и свършва на почти 70 за Пърформанс !!! В същия Китай !! Да не си въобразяваш , че някой ще даде повече за кюмбетата на Тойота ?? Хахахах !!

    Коментиран от #33, #36

  • 33 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 6 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Що не отвориш бизнес да купува Камрита за по 35 хилки и да ги шъткаш тук за по 60 😀😀😀😀😀
    Не си се сетил ли 🤔🤔🤔🤔
    И аз ям домати , ама не с колците ❗

    Коментиран от #39

  • 34 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 4 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    На един тестов камион преди СЕДЕМ години и още един сега
    КОЛКО МУ Е СЛОЖНА СЛОЖНАТА ЛИХВА С НАТРУПВАНЕ ❓❓❓
  • 35 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Не е "моята любима Тойота" , а просто това показва статистиката която ти ползваш ❗
    200 000 срещу 800 000
    Сега почна от девет дерета вода да търсиш , ама ЩЕ , ЩЕ , ЩЕ
    ама колко струва ,
    ама в Китай не в България....

    Ами когато ходих на сафари -
    НЯМАШЕ НИТО ЕДНА теслА,
    А САМО ЛЕНДКРУИЗЪР И ХАЙЛУКС❗

    Нищо , като се появи в пустинята ще е като бяла лястовица ❗
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Счетоводител

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Сложна ти е материята за "сложната" лихва, математиката от гимназията ти куца.
  • 38 Турбо

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    По вашата тесларска математика за 5 години по 20 % е 100%.Поне като не можеш да смяташ си мълчи.
    Как се смята сложна лихва при депозити.Имаш 1000 лева с 10% годишна лихва,в края на годината имаш 1100 лева.Втората година при 10% лихва,в края имаш 1210 лева и т.н.
    Това което си написал не е СЛОЖНА лихва.

    Коментиран от #41, #47

  • 39 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Щото като сложиш транспорта и митото и стават колкото цената в Европа , умньо !! Мисля че изрично написах цени в КИТАЙ !!! Където любимите ти Тойоти между другото нямат нищо общо с европейските и американски модели със същото име !! Като и моделите на Фолксваген , Мерцедес и БМВ !! Ама ти откъде да знаеш , като още сънуваш , че Китай е върха , хахахахха !!

    Коментиран от #40

  • 40 Форда

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Ооо Румбакис, що става в Бали уе? Жега, влажно, комари, аа ясно. Я кажи за Тесла, ше скочи ли в Сряда след ърнингс репорта?

    Коментиран от #43

  • 41 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Турбо":

    2012 г - 25 000 броя , 2021 г. - 1 милион броя , 2023 - 950 000 за първите 6 месеца , над 2 милиона за годината по всички прогнози ! И в същите тия години Фолксваген и Тойота губят по половин - един милион броя от намалено производство , а световния пазар е паднал от над 100 милиона годишно на 94 и продължава да пада ! Това каква лихва е , бе лихварю ? Хахаха. !

    Коментиран от #42, #45

  • 42 Турбо

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Това е тесларска лихва.Пет години по 20% е 100 % по вашата тесларска математика.
  • 43 Турбо

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Форда":

    Този не живееше ли в замък в Норвегия и Грета му е гадже?

    Коментиран от #46

  • 44 Хайл 14/88

    3 0 Отговор
    Ганюф със жълто на гащите...това грозното остаря морално преди да го произведат...след 2 месеца ще е спряно от производство поради ненужност🤣🤣🤣🤣
  • 45 Хайл 14/88

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Ганюф,пак си спал на мокри вестници🤣🤣🤣🤣по твоите сметки аз трябва да имам 5 тесли вкъщи...имам една да кова пирони с нея повече не ми трябват баламурник пр03
  • 46 Хайл 14/88

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Турбо":

    От там е гретиния Ганюф,норвегия-ловешка околия🤣
  • 47 Хайл 14/88

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Турбо":

    За ганюф е сложно
  • 48 Хайл 14/88

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Японеца":

    Как кой-никой
  • 49 Ракета Пейтриът 📡

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ко пак мрънкаш ти бе?
  • 50 Това е най грозното нещо,

    2 1 Отговор
    което съм виждал!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.