Last news in Fakti

19 Юли, 2023 13:20 2 197 6

Peugeot показа новото е-3008

  • peugeot-
  • 3008-
  • e-3008
Peugeot показа  новото е-3008 - 1

Компанията Peugeot представи изображение на екстериора на новия електрически кросоувър e-3008 малко преди официалната му премиера. Известно е, че новият продукт ще замени съществуващия 3008 и ще се базира на специално разработена платформа.

Шефът на марката Линда Джаксън наскоро потвърди, че e-3008 ще бъде първото Peugeot, разработено на новата STLA Medium платформа на компанията-майка Stellantis за изцяло електрически превозни средства.

Peugeot показа  новото е-3008

Преди това Peugeot представи и интериорния дизайн i-Cockpit на модела от ново поколение . В кабината има удължен дисплей с диагонал 21 инча. Под него се вижда тъчпад, който замества бързите клавиши в стил пиано на настоящите модели на Peugeot.

Що се отнася до пробега, от Peugeot казват, че e-3008 ще може да изминава до 690 км с едно зареждане на батерията. Известно е, че платформата STLA Medium може да побере батерии с капацитет от 87 до 104 kWh.

Peugeot показа  новото е-3008

Peugeot също потвърди, че новият e-3008 ще се предлага с три електрически задвижвания и със задвижване на всички колела. Очаква се конфигурацията с един двигател да съставлява по-голямата част от продажбите.

От компанията добавят, че дизайнът на бъдещия модел ще се базира на четири принципа: нови пропорции за по-голяма гъвкавост и свобода на стила на каросерията, нови перспективи за изцяло нов дизайнерски език, ново пространство за преосмисляне на интериора и в тази връзка нов поглед към модела, когато става въпрос за корпоративен дизайн.

Peugeot показа  новото е-3008


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тракторист

    4 2 Отговор
    Колкото е по извънземно купето и таблото ,толкова е по трошлив кошника !!
  • 2 Адам Хилтън

    4 1 Отговор
    "Специално изработена платформа" в превод от западничански - не очаквайте резервни части, дизайна на колата нарочно е направен да не може да се ремонтира или да има съвместими части от други модели, за да стане непотребен и принуди клиента да купи и следващия модел.
  • 3 Алес лес блю

    3 0 Отговор
    Че покаже я тва е Пежо да не е Фолксговняген
  • 4 123456

    1 3 Отговор
    ей , не спряхте да го копирате това BMW X6, оляхте сЪ

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ...

    0 0 Отговор
    Странно, че в коментарите има толкова много съдници. Господа, които карате БМВ на 15 години или Мерцедес, които е ваш набор , бихте ли ми казали какви автомобили произвеждаме в България, че не се сещам за нещо, което да са го показвали в чужди платформи създадено в България?!