Last news in Fakti

21 Юли, 2023 10:35 4 402 4

Skoda разкри характеристиките на новия по-голям Superb

  • skoda-
  • superb-
  • passat-
  • volkswagen

Флагманският модел пристига през ноември

Skoda разкри характеристиките на новия по-голям Superb - 1

След като преди около седмица Volkswagen разкри характеристиките на новия Passat и сподели няколко кадъра на покрит с камуфлаж модел, сега свързаният технически Superb на Skoda, също бе разкрит по подобен начин. Кадрите, които чехите споделят са подобни на тези на Volkswagen, точно както и двете коли имат своите прилики.

Чехите са заложили на традиционния дизайн, вместо да се насочат към новия модерен солиден дизайнерски език на Skoda. Новият Superb ще бъде с размери 4912 мм за стандартния модел и 4902 мм за комбито. В сравнение с отиващия си модел тези стойности представляват увеличение съответно с 43 мм и 40 мм. Интересно е, че и двата варианта ще бъдат с 15 мм по-тесни - 1849 мм. Височината е увеличена с 12 мм за лифтбека до 1481 мм, докато при комбито е увеличена с 5 мм до 1482 мм. Междуосието остава непроменено и е 2841 мм.

Тъй като Skoda трябва да бъде изключително практична, следващото поколение на Superb ще предлага товарен обем от 645 литра за обикновената каросерия и 690 литра за комбито. Тези цифри са съответно с 20 и 30 литра повече. Не е изненадващо, че вариантът Combi предлага същия обем зад задните седалки като новия Passat, разработен от Skoda. Мястото за главите на водача и пътника отпред, както и на двамата пътници отзад, седящи на външните седалки, също е увеличено с няколко милиметра.

Що се отнася до двигателите, трябва да започнем с това, че всички те ще работят със седемстепенна DSG, с изключение на plug-in хибрида, тъй като електрифицираният вариант ще използва шестстепенна DSG. Базово ниво на Superb е със задвижване на предните колела и мек хибрид 1,5 TSI с мощност 148 к.с.. Той е последван от 2,0 TSI с 201 к.с. в изпълнение със задвижване на четирите колела и 261 к.с AWD. Върховият бензинов двигател е с по-ниска мощност в сравнение с модела от предишното поколение, вероятно защото е трябвало да бъде доработен, за да отговаря на все по-строгите норми за вредни емисии в страните от ЕС.

От страна на дизеловите двигатели базовият 2.0 TDI има 148 к.с и предно предаване, докато по-мощният разполага със 190 к.с. и AWD. Що се отнася до plug-in хибрида, Superb iV се предлага само като комби и използва 1,5 TSI с електромотор, за да развие комбинирана мощност от 201 к.с.. PHEV е с увеличена батерия от 12,7 kWh на 25,7 kWh и трябва да може да измине над 100 км само на ток.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пипи

    12 0 Отговор
    Върл фен съм на Шкода от вече 10г, но честно казано не виждам нещо повече от текущия модел, който карам и е на 5г. Не виждам причина да направя Upgrade. Някак си застинаха след третия Супърб насам нещата. Няма развитие според мен.

    Коментиран от #4

  • 2 Някой

    3 0 Отговор
    Задвижване на четирите колела и AWD , различно ли е?🙄

    Коментиран от #3

  • 3 Никой

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Обикновено при 4WD или 4x4 се задвижват постоянно всички колела. AWD значи, че задвижването на 4 колела е т.н. "on demand"- основно се предава мощност на една двойка колела и ако сензорите засекат разлика във въртенето на гумите, се включва и другата двойка колела. Едно от малкото изключения е Subaru AWD, където мощността се предава постоянно на всички колела, но с променлив момент.
  • 4 Директора

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "пипи":

    Очакваш да му сложат крила ли?
    Перфектно е, че ще има 4х4 не само в най-високото ниво на бензина. Това не е малко.
    Имах хибрид, подобрен.
    Повече пространство и сигурно доста други неща.
    Кажи ти как виждаш промяната към по-добро? Какво революционно нещо очакваш?