Last news in Fakti

25 Юли, 2023 11:00 5 384 28

Американец си купи нова Tesla за... 13 000 долара!

  • tesla-
  • цена-
  • отстъпки
Американец си купи нова Tesla за... 13 000 долара! - 1

Засега Tesla говори само за факта, че е готова да пусне електрически автомобил с цена от около 25 000 долара. Но калифорнийците вече карат електрически автомобили на марката на още по-атрактивна цена.

Например, нов седан Tesla Model 3 може да бъде закупен само за $13 620. И всичко това благодарение на отстъпките и местните федерални стимули. Както каза потребителят Zohar в Twitter, той става собственик нова електрическа кола именно по тази схема.

Първоначално Tesla Model 3 със задно предаване, 18-цолови джанти и бял интериор струваше 37 120 долара. Когато се използва първоначалната отстъпка от $500, цената до стига до $36 620. След това той се възползва от федерален заем за кола с нулеви емисии на стойност $7500 и от стимулите за купувачите на електрически автомобили, които намаляват цената с още $8 000.

Мъжът показа и документ, че принадлежи към категорията на гражданите с ниски доходи, което му дава още една отстъпка от 7 500 долара. В резултат на това, без данъците и таксите, неговият Model 3 струва само $13 620. Ето как, благодарение на държавните програми, жител на Калифорния успя да намали цената на нов електрически автомобил почти три пъти.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АмиНорМалноЕ

    15 13 Отговор
    Ами нормално е и на нас целия свят да ни е задължен в левове и ние няма да работим и ще даже за по лев ще си дават колите на гражданите, така или иначе целя свят работи за нас ... за да им даваме левове...
  • 2 Кво стана с данъците?

    15 11 Отговор
    Дори фащ имат ДДС и плътен данък, да не забравим за маслото? 10% от стойността за ДВГ и 15% за електрокари? А за онази територия, как точно може човек с ниски доходи да лети ? Нещо тука ни пробутват евро пропаганда, от зелените? А?

    Коментиран от #8

  • 3 И откога изкуствения интелект на Гугъл

    11 0 Отговор
    Прави такива грешки? Това за маслото не от мен.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 5 Отговор
    Скоро по две за лев
    и една бакшиш😀😀😀

    Коментиран от #28

  • 6 Некой си

    13 7 Отговор
    Колкото и да рекламирате, модел 3 струва 37000 долара.
    Кой колко е платил от тази сума, не променя крайната цена.
  • 7 Механик

    16 18 Отговор
    А възраждане като победи, ние ще копуваме китайски москвичи на двойни цени с вноски над 10 год. Ура другари
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Турбо

    16 8 Отговор
    Мирише на реклама от Тесла ТВ.Колко Тесли са продали на тази цена?Налагат Тесла с непазарни методи.В България няма субсидии за нашите идолопоклонници на Тесла.

    Коментиран от #13, #14

  • 10 ....

    9 7 Отговор
    който има излишни пари за в кофата за смет да си вземе тесла и да вади пирони от главата си с нея после
  • 11 ТОЗ

    14 9 Отговор
    Докато лицемерната система на изток строеше комунизъм, на запад се построи наистина. И всеки мързел може да притежава необходимото за живот. Оставям настрана хората с психически отклонения- там са наркотици,пороци и тн.

    Коментиран от #12

  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "ТОЗ":

    Пиши повече,
    старай се повече,
    че младият Шорош избира кои 50% да уволни ❗❗❗
  • 13 гост

    12 11 Отговор

    До коментар #9 от "Турбо":

    За твой ужас всички намаления в статията важат за ВСИЧКИ модели електромобили , продавани и ПРОИЗВЕДЕНИ в САЩ , ако щеш китайски , японски , корейски , европейски без значение !!! Това че от всички тях човека е избрал Тесла си е негов личен избор и говори доста !! Както и избора на стотици хиляди други като него , благодарение на които Тесла продава в САЩ колкото ВСИЧКИ ДРУГИ производители НАКУП !!! И ЩЕ продава колкото всички други накуп още доста време !!

    Коментиран от #18

  • 14 гост

    12 8 Отговор

    До коментар #9 от "Турбо":

    А и съвсем скоро и в България ще има отстъпки за електромобили и то сериозни и именно с европейски пари ! Да не ревеш , че са взели от жалките ти копейки , хахахахха !!

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Има да чакаш от умрял писмо.Поздрави на Грета.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Ми не , имаш да чакаш ти от Лукойл безплатна нафта , хахахха !! Субсидиите са в плана за възстановяване и трябваше да почнат още преди 2 години , спряха ги само изборите и липсата на правителство !! Още тази година ще гласуват нужните закони и чакай от 1 януари "радост" , хахахах !! И са за МИНИМУМ 10 000 автомобила годишно , при общи продажби в България 35-40 000 автомобила годишно !! Тоест още догодина чакай 25-30 % дял на ЕЛЕКТРОМОБИЛИ на пазара на нови коли , хахахахах !!

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Къпан пор

    10 4 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Лъжеш нагло, Европа пари за субсидии не дава.Субсидиите за електромобилите са национално решение.Не очаквай Европа да ти плаща субсидиите.
    В момента има субсидии за електромобили в България за държавни и общински фирми.Каритас в нашия град си купиха електрическо Берлинго за разнос на храна.Едвам изкарва деня с едно зареждане,карат го само градско.
  • 18 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    И какво,ако в България въведат субсидии за Тесла ще си купиш ли или само лаеш?Карай си Сценика и мълчи.
  • 19 Гост

    2 7 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Цената на километър с нафта и цената на километър на ток от бърза зарядна е равна.Защо ми е безплатна нафта?Има по евтина от шофьорите на камиони на 1,80 продават.

    Коментиран от #20

  • 20 гост

    7 8 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Супер , карай си кюмбето , ама нещо в София обявяват ЗАБРАНА за всичко под Евро 6 , скоро Евро 7 да влиза в центъра и има вече наказателна процедура от ЕС за прегледите , скоро камерите ще ги гледат не в София , ами в Европа !! И не само ще ги гледат , ами ще управляват уредите за емисиите дистанционно !! Тогава сещаш ли се какво ще стане с "нафтата от камиони" , ще си я караш на село , хахахха !! Докато и там я забранят , пък хич да не я забранят след 3 години влиза в системата на квотите и минималната цена ще е 5-6 лева !! Тогава къде ще търсиш ток по толкова ?? Хахахаах !!

    Коментиран от #21, #22, #26

  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Е това ли е
    "ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА"
    с която ни се хвалеха ❓🤔❓🤔❓
  • 22 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Забраната важи за три месеца декември, януари и февруари за евро 1 в центъра на София и то ако въздуха е замесен.След 2 години влиза забрана за евро 2. За останалите забрана няма,а евро 7 го отложиха.Стига лъга,Грета те чака да си играете на Чичо Доктор и прескочи кобила.
  • 23 Гост

    4 3 Отговор
    Редактора,въздуха е замърсен.
  • 24 Къпан пор

    6 2 Отговор
    Защо лъжеш Гретиния?Забраната е само за Евро 1 и 2 само през зимата когато въздуха не е чист и не важи за живущите в центъра.Само ти ли не разбра,евро 7 се отлага.Ти му мисли,аз съм с евро 6.
  • 25 незнайко

    7 0 Отговор
    А колко е БЕЗЛИХВЕННИЯ МУ ЗАЕМ защо не е написано ???
  • 26 Тесльо

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    стига си си измислял...чул-недочул, митове и легенди....
    Грабвай картата за градския и си "най-еко".... остави ни нас да се мъчим с новите Е6 по големите градове....
  • 27 бай Даньо

    4 0 Отговор
    Америка е икономическа перверзия, а Калифорния е чисто садо -мазо... админсътацията на демократа Байдън налива едни пари в ръцете на либертарианеца Мъск. Точно объркването с тия данъчни кредити, федерални намаления и ютилити отстъпки ме спира да купя тесла , просто не знам на каква цена ще излезе. Най смешното е докато Мъск продаваше коли за богати по $100 000 , днес набутват теслите в ръцете на беднотията от американското простолюдие , тия със заплатите комай ще чакаме да се изчисти терена и да стане ясно колко е цената за богати, за бедни разбрахме $13 000 ....
  • 28 Гошо тъпуту

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Още по скоро от зрънчо, или зареди и спечели стикер , след пет стикера ще я вземеш за 13 Хил .$