Last news in Fakti

28 Юли, 2023 16:00 4 152 3

Toyota Land Cruiser Prado коренно променя външния си вид

  • toyota-
  • land cruiser-
  • prado

Японците публикуваха официална снимка на новия всъдеход

Toyota Land Cruiser Prado коренно променя външния си вид - 1

Toyota продължава малко по малко да разкрива подробности за новия Land Cruiser Prado. Този път беше съобщено, че представянето на модела ще се състои след три дни - на 1 август, а дизайнът на предната част на всъдехода беше разсекретен.

Снимката му беше публикувана на официалния сайт на Toyota. Съдейки по изображението, новата Toyota Land Cruiser Prado коренно ще промени външния си вид. Отпред всъдеходът не прилича нито на своя предшественик, нито на по-луксозния си събрат Lexus GX 2024.

Предната част на Toyota Prado 2024 има агресивен и същевременно груб дизайн. Снимката показва и старата Toyota Land Cruiser FJ62 от 80-те години на миналия век, като е ясно, че именно този модел е вдъхновил японските дизайнери.

В профил обаче колата прилича малко на Lexus GX. Ще припомним, че и двата модела са на рама и са изградени на новата платформа TNGA-K, заимствана от Toyota Land Cruiser 300.

Известно е още, че новата Toyota Prado ще бъде оборудвана изключително с четирицилиндрови двигатели. Всъдеходът ще запази 2.7-литровия бензинов двигател и 2.8-литровия турбодизел, като ще получи и нов 2.4-литров турбо четирицилиндров. Предвижда се и хибридна версия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм

    11 1 Отговор
    Искам голям двигател V6 4l поне
  • 2 Срещу вятъра

    2 8 Отговор
    Почват да дишат прахта на корейците и китайците...
  • 3 Тойота

    1 0 Отговор
    Ех, ако имаха дизел 6 цилиндъра, 300 + кс, Ландкруизърите щяха да са номер 1 в този сегмент допълнена с 10 степени автоматик. Не CVT. Мечти, мечтиии