Last news in Fakti

31 Юли, 2023 10:58 4 102 9

Най-после: Ето как ще изглежда новата Toyota Land Cruiser Prado

  • toyota-
  • land cruiser-
  • prado
Най-после: Ето как ще изглежда новата Toyota Land Cruiser Prado - 1

Средноразмерният всъдеход на рама Prado се произвежда от 1987 година. С появата на третото поколение, на неговата база бе създадена луксозната версия Lexus GX. Новият модел няма да направи изключение, с единствената разлика, че този път първи беше представен всъдеходът Lexus – премиерата му се състоя в началото на лятото. И скоро към него ще се присъедини версията на Toyota, която ще замени четвъртото поколение, което е истински дълголетник. Всъдеходът с фабричен индекс J150 беше представен през 2009 г. и с няколко рестайлинга остана на конвейера почти почти 14 години. А ето и как ще изглежда новата Toyota Land Cruiser Prado.

Най-после: Ето как ще изглежда новата Toyota Land Cruiser Prado

Благодарение на тийзърите, които публикувахме онзи ден, на практика не останаха тайни относно външния вид на новото Prado. Той ще се основава на същата каросерия като новия GX: цялата централна част с вратите, остъкляването и калниците ще останат непроменени. В същото време Toyota-та ще получи изцяло нова предница с вертикална правоъгълна решетка, направена в ретро стил и правоъгълни фарове с модерен LED пълнеж. Бронята също ще бъде оригинална, с черен контрастиращ централен сегмент и елементи в цвета на каросерията отстрани с квадратни вложки, в които се намират кръглите фарове за мъгла. Отзад ще има големи вертикални светлини вместо единичната LED лента на Lexus, над нишата на регистрационния номер ще се появят инициалите на марката, а вляво от нея - името на модела.

Най-после: Ето как ще изглежда новата Toyota Land Cruiser Prado

Както вече споменахме, новото Prado ще бъде изградено на същата платформа GA-F като Lexus GX, на която са направени новите Land Cruiser 300 и Lexus LX. По-рано стана известно, че всъдеходът ще получи само четирицилиндрови двигатели, за разлика от Lexus, който се предлага с битурбо бензинов V6 3.5 с мощност 354 к.с. (650 Нм). Основният двигател на Prado най-вероятно ще е атмосферен бензин 2.7 от пикапа Hilux. Най-мощните модификации ще бъдат оборудвани с турбо четирицилиндрови агрегати с обем 2.4 литра, които в комбинация с електрически мотор ще могат да развиват мощност до 330 к.с.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Местния Козар

    11 2 Отговор
    Ей, алелуя, от месец не съм спал като хората само и само да я видя.
  • 2 японски рендж

    5 15 Отговор
    ех защо всеки гони ренджа никой ли неможе да си измисли негов дизайн ? тези и те копирали ренджа и му сложили две извивки да се отличава че оно е много праволинеен

    Коментиран от #8

  • 3 Ония с Фордо

    9 1 Отговор
    . ..... не е електричка , нали .....
  • 4 089954

    13 4 Отговор
    Тойота си е Тойота , не напразно и казват японския Мерцедес
  • 5 2.5т барака на колела

    5 8 Отговор
    С 4 цилиндрови асматични моторчета и окачване дето се покланя на всяко спиране. Мерси, не!

    Коментиран от #6

  • 6 Тойота

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "2.5т барака на колела":

    Барака друг път.Затова ли е най-бавно обезценяващата се кола, и на трудно достъпни места все с тойоти ходят.Така ли нямаше един с мерцедес примерно.
  • 7 Прадо е

    6 1 Отговор
    Тойота Ленд Круйзер за бедни
  • 8 Ако видиш рендж

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "японски рендж":

    на пътя това значи че или отива на сервиз или се връща оттам.
    А ако си някъде в планината или пустинята последното нещо, което ще те интересува е как ти изглежда автомобилът.
    Те затова казват "Ако искаш да отидеш на приключение, иди с ренджа, а ако искаш да се върнеш, иди с ЛандКрузера".
    Ренджа не става и за в града какъвто е ненадежден.
  • 9 Смешно

    13 0 Отговор
    Кой господин сравнява пошлата трошка Рендж Ровър с императора Тойота Ланд Круизер?