Last news in Fakti

14 Август, 2023 13:52 3 945 7

Снимаха новия Tiguan без никакъв камуфлаж (ВИДЕО)

  • vw-
  • volkswagen-
  • tiguan

Кросоувърът ще се появи по-късно тази година

Снимаха новия Tiguan без никакъв камуфлаж (ВИДЕО) - 1

Третото поколение на Tiguan ще се появи официално едва по-късно тази есен, но популярният кросоувър на Volkswagen беше заснет без абсолютно никакъв камуфлаж по-рано този месец. Петсекундният клип показва третото поколение на модела по улиците на Любляна по време на фотосесия в словенската столица.

Кадрите вероятно показват най-високото ниво на оборудване R-Line, съдейки по това, че става въпрос за снимки на реклама.Качеството на видеото не е толкова добро, но въпреки това изглежда, че новият Tiguan възприема нов дизайнерски стил, който се различава доста от този на досегашния популярен компактен кросоувър. С малко над 88 000 доставени бройки през първата половина на 2023 г. Tiguan е осмият най-продаван модел в Европа, според данните на пазарния изследовател Dataforce, цитирани от Automotive News Europe. Доставките са се увеличили с 46,1% в сравнение с първите шест месеца на 2022 г., като Tiguan успя да изпревари по продажби Golf.

Новият Tiguan е базиран върху MQB Evo платформа, подобрена версия на настоящата архитектура. Кросоувърът вече е по-дълъг с 32мм достигайки 4.55 метра, докато междуосието остава 2.68 метра. Височината също е пораснала с 5мм и вече достига 1.64 метра. Ширината остава непроменените 1.94 метра. Това са размерите на стандартния модел, тъй като в момента се предлага и по-дълга версия, която може и да изчезне при следващото поколение. От Volkswagen казват, че увеличените размери се отразяват и на мястото в интериора, и обема на багажника.

VW не съобщава нищо за задвижванията, но твърди, че третото поколение на Tiguan отново ще се предлага с бензинови, дизелови и хибридни задвижвания. Мощността на плъг-ин хибрида ще варира от 201 до 268 конски сили, като същевременно ще предлага електрически пробег до 120 километра и стандартно зареждане с постоянен ток. Както и досега, Tiguan ще се предлага в конфигурации с предно задвижване и 4х4.

 


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вагина може

    1 3 Отговор
    ама само на ток
  • 2 народен автомобил

    9 1 Отговор
    ВАГ вече се кара само нов... щото после е бъкан с дефекти и проблеми дето бъркат здраво в джоба. Чичо Ханс е сметнал, че един път ще го продаде и после ще ви щави за резервни части докато накрая нацяло се разпадне.
  • 3 Леля Гошо

    12 0 Отговор
    Уникални боклуци, вече едва избутват гаранцията.
  • 4 Да де

    12 0 Отговор
    За какво му е камуфлаж-варела си е варел -със или без камуфлаж...
  • 5 Имам

    10 0 Отговор
    Тиган от 2009 година. Нов от Порше Изток. Страшен кошмар е. Досега съм го платил два пъти. И продължавам. Не го продавам щото не искам да ме псуват.

    Коментиран от #6

  • 6 Тоз

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Имам":

    Ами разкажете по-подробно защото тия дни тук един, пяна му излезе на устата, да ми обяснява как ТСИ и ДСГ нямат проблеми. Ама новите нямали и тн.
  • 7 Кеф

    1 2 Отговор
    Много добре. Дизайнът е много добър,колата е хубава.Особено задницата впечатлява.