Last news in Fakti

12 Септември, 2023 10:41 3 632 2

Новото дете на BYD и Mercedes-Benz бе забелязано на пътя

  • denza-
  • byd-
  • mercedes-benz
Новото дете на BYD и Mercedes-Benz бе забелязано на пътя - 1

Снимки на бъдещия модел BYD Denza в каросерия, подобна на купе, бяха публикувани от автомобилното издание CarNewsChina. Припомняме, че марката Denza е основана от BYD и Mercedes-Benz, като BYD притежава 90% от акциите.

В момента Denza се позиционира като една от трите премиум марки на BYD. Другите две са YangWang и Fang Cheng Bao. Колата е забелязана на обществен път, а формата ѝ наподобява шутинг брейк, но е оборудвана с четири врати. Над задното стъкло може да се види и доста голям спойлер.

Новото дете на BYD и Mercedes-Benz бе забелязано на пътя

През юли, по време на пресконференцията на BYD за пускането на пазара на Denza N7, компанията разкри своите тригодишни планове за пускането на нови продукти. В допълнение към трите вече пуснати автомобила - миниван D9, седан N7 и кросоувър N8 - автомобилният производител планира още четири модела, един нов SUV и три изцяло нови седана.

Двата нови кросоувъра, N8 и N9, ще бъдат на цена между $41 500 и $69 000 в Китай. Планирана е и версия N8 Max, която ще бъде с увеличено междуосие с 3.05 метра.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Било КоТ било

    2 1 Отговор
    - Припомняме, че марката Denza е основана от BYD и Mercedes-Benz, като BYD притежава 90% от акциите.-. Ми хубу? Да им дръпнат и останалите 10 процента и да ги пращат при баба им от Берлин. Mercedes-Benz......? Закривай!
  • 2 Адолф

    2 0 Отговор
    Простите германци от много акъл се превръщат от водещи автопроизводители, във фалиращи такива. Даваха технологии на китайците, радваха се на евтино "си" производство и сега държат едва 10 процента от него. Както се казва на български "Хитрата сврака, с двата крака в кереча"!