Last news in Fakti

22 Септември, 2023 12:01 8 701 17

Белгийски музей разпродава колекция от „лади“ и „москвичи“

  • lada-
  • москвич-
  • лада-
  • автоваз

Предложенията включват Samara, Niva и други модели

Белгийски музей разпродава колекция от „лади“ и „москвичи“ - 1

Белгийският музей Abarth Works ще продаде на търг колекция от класически съветски автомобили. В колекцията на белгийците има различни модели Lada, включително няколко спортни и рали автомобили. От компанията се надяват за всички „стандартни“ модели да получат около 35 000 евро на търга Car&Classic, като има възможност за съвкупно закупуване на всички автомобили с изключение на няколко броя.

От музея са готови да продадат няколко модела отделно, като това включва Lada VFTS, която се очаква да се продаде за около пет хиляди евро. Тя е направена на базата на ВАЗ-2105. Освен това в колекцията са включени състезателна Samara, както и състезателна Lada Niva. Специалистите от музея подчертават, че някои автомобили са реплики на рали автомобили, докато други са подготвени преди няколко години.

Срещу 21 хил. евро музеят е готов да се раздели с колекциятя от Москвич, която включва модела 2140, пикапа Москвич-2335 и пистова версия на Москвич-412. Други необичайни предложения на търга ще бъдат ГАЗ-21 "Волга" и рядко срещан ГАЗ-М24 комби с дизелов двигател. И двете "волги" могат да бъдат закупени за 12 хил. евро.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!?

    25 39 Отговор
    Костадинов: За колко Копейки ги продават !!!?
  • 2 Костя

    18 25 Отговор
    Тьотя каза всички да участваме в търга
  • 3 Блядостан

    35 56 Отговор
    Руснашките класически ретро кочини на цени като за скрап. И за тези криви ламарини ни принуждаваха да чакаме по 15години. На цени като за Шевролет Корвет и Форд Мустанг за онова време. Наши "братя" наши грабители мили.

    Коментиран от #16

  • 4 чухте ли копейки

    26 37 Отговор
    Отивайте да си накупите лади, москвичи и волги.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Васил

    14 38 Отговор
    Много варели събрани на едно място!
  • 7 Надин

    15 20 Отговор
    Купува ме ги всичките

    Коментиран от #12

  • 8 Прилеп

    8 25 Отговор
    Москве има ли 12 так дефорсиран ...И колко пари ще ... Колко виетнамски донги искате
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Никси

    9 2 Отговор
    кво сте тръгнали да им се присмивате на братушките , за онова време си бяха автомобили със сравнение с варениябук и трабанта и гърбавия заз , но сега даржът в запазено заводски екземпляр висока стоностна цена за колекцйонери , вие една лагерница не може да напрайте като хората , а се подигравате на онези дето през 70-те години на миналия век са правили автомобили леки , товарни и пътнически , включително Източна Германия и Соц Страните , вие видяли ли сте сега новия пистов мотоциклет МЗ-500 с водно охлаждане с дискови спирачки , с стартер и спойлери и ремус азпух ?, Завод Ифа , Новия Симсон също , айде сега като се кланяте на Краварите нали са ни приятели , помолете ги да построят заводи за Харлей Дейвидсън и Форд Мустанг например , помолете ги бе , да видим дали ще ви обърнат внимание и дали ще доставят суровини и матреяли и работна ръка , незнам Копейкин това , незнам оня Русофил онова , ами вие в кой цирк на ефира сте и се намирате ? , едно време имаше в България 17 000 завода и бачкаше Работещо Поколение и на където да се завъртиш кипеше работа дори и по малките Градове и Селата , да не кажа и за Големите , а вие ващо мързеливо поколение една карфица неможе да сделате а се присмивате на онези дето ще ви сложат в малкия си джоб !!!.
  • 14 мдаа

    0 4 Отговор
    Старите съветски автомобили са единствените "олдтаймери", на които цената им пада непрекъснато. Могат да се намерят за 500-1000 лв, но никой ги не ще. Ужасно качество, крадена и лицензна техника. В тези коли няма нищо, заслужаващо внимание. Те не са ценност за автомобилната история и не са витрина на технологиите. Накратко - тези коли са за изхвърляне - за нищо не стават.

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Минчо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Блядостан":

    Още по лошо е сега че едвам се преживява а братята сащанци им платих е самолети а само лъжат а дет казваш че се чакаше поне ги имаше всеки можеше да си купи пред мототехника винаги имаше такива дет се отказаха и продава ха така че не изопачават и не сравнява кой кво къде с какво може да си купи щот не си испитал тръпката да избереш цвят и кола от 65 коли чисто нови пък дори и Москвич
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.