Last news in Fakti

27 Септември, 2023 13:04 2 195 4

BMW разшири гамата от двигатели на новата „петица“

  • bmw-
  • 5 series-

И двата нови вариантa са хибриди

BMW разшири гамата от двигатели на новата „петица“ - 1

BMW разширява гамата си от хибриди, като представи два нови варианта на Series 5 с двигател с вътрешно горене с 48-волтовата си мека хибридна технология eDrive. Известни като 530e и 550e xDrive, двата модела ще бъдат пуснати на пазара през ноември и вече могат да се поръчват в Германия.

Седанът BMW 530e е оборудван с четирицилиндров бензинов двигател, комбиниран с технологията eDrive на BMW, кaто произвежда 299 к.с. и може да измине до 100 км само на ток. Що се отнася до седана 550e xDrive, той е оборудван с редови шестцилиндров двигател и генерира 489 к.с., като сигурява пробег само на ток до 90 км.

За да се подобри балансът на автомобилите и пространството за съхранение, високоволтовата литиево-йонна батерия е разположена в долната част на каросерията на колите. Батерията има капацитет от 19,4 кВтч и може да се зареди напълно за около 3 часа и 15 минути. Освен това BMW използва адаптивна рекуперация, която позволява на батерията да възстановява електрическата енергия по време на движение.

Както новото BMW 530e, така и новото BMW 550e xDrive предлагат разширен списък със стандартно оборудване, включително специални 19-цолови джанти от лека сплав. Хибридните автомобили се предлагат и с IconicSounds Electric на BMW - система, която осигурява акустична обратна връзка, съответстваща на движенията на педала на газта, за да подобри изживяването от електрическото шофиране.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    4 1 Отговор
    Ко стана с електрическите ?

    Коментиран от #2

  • 2 Патурко

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "123456":

    Купуват се като топъл Ляб! Все още има доста Баламаурници и Профани с пари, така че не се тревожи за продажбите излишно!
  • 3 А1 топ измамници и алчни смукачи

    12 0 Отговор
    на пари от бедният и български потребител за да може част от тях да взимат по 10 000лв.на месец друга част 20 хилки по големите шефове по 50 хилки още по големите по 100 хилки и борда на директорите по милион хилки на месец.Еи това го плаща всеки месец бг.народа.
    Не им ползвайте услугите и ще дойде време да ви се молят да се върнете при тях.

    Коментиран от #4

  • 4 Не си запознат

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "А1 топ измамници и алчни смукачи":

    само да кажа че големите шефове под милка на месец не падат.