Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 10:06 4 483 9

Три нови марки навлизат в Европа през следващите две години

  • chery-
  • европа-
  • електромобили-
  • китай

Китайската Cherry Automobile ще пусне три бранда

Три нови марки навлизат в Европа през следващите две години - 1

Китайската компания Chery Automobile разкри своите планове за превземане на европейски пазар, като заяви, че през следващите две години ще се присъедини с три нови бранда. Това са Omoda, Jaecoo и Exlantix.

Omoda 5 ще бъде пуснат на пазара в Испания по-късно тази година. През февруари научихме, че кросоувърът ще се появи и в Обединеното кралство в началото на 2024 г., преди да бъде пуснат в продажба в Германия през април следващата година като част от стратегията за разгръщане на марката в Европа. Тя планира да предлага автомобили с двигатели с вътрешно горене, плъг-ин хибридни и електрически автомобили, за да обслужва по-добре нуждите на различните региони.

Когато Omoda 5 се появи в Обединеното кралство, тя ще се предлага в трите гореспоменати разновидности. Съобщава се, че електрическият автомобил ще има мощност от 198 конски сили и ще изминава 450 километра с едно зареждане на 64-киловатовата си батерия на базата на европейския цикъл WLTP.

Chery ще продава версията с двигател с вътрешно горене в Испания, докато в Германия ще се предлагат бензиновите и електрическите модели на цена от около 30 000 евро. Reuters твърдят, че ще пусне Omoda и Jaecoo на всички големи европейски пазари. Йохен Тютинг, европейски управляващ директор на Chevy, заяви пред изданието, че кросоувърът ще бъде конкурентен по цена.

До началото на 2025 г. Chery ще представи своята изцяло електрическа марка Exlantix. Автомобилният производител показа седана E03 и SUV модела E0Y по-рано тази година и ще бъде интересно да се види как тези нови марки и модели ще се справят на конкурентния пазар в Европа, тъй като усилията на компанията се простират отвъд продажбата на автомобили.

Автомобилният производител обмисля да закупи или да построи завод в Европа, като наблегне на местното производство. Решението може да бъде взето още през следващата година, но не е ясно кога ще започне да произвежда автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех в блатото

    8 18 Отговор
    Трябва да си луд, за да си купиш китайски автомобил :)

    Коментиран от #2, #7, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЧМВХНПМРЛБ

    4 0 Отговор
    Чери произвеждат т.нар. "италиански" ДР, така че те отдавна са в Европа. Сигурен съм, че имат безброй емблеми и имена за един и същ автомобил.
  • 6 Аз немеца

    6 2 Отговор
    Към смех в блатото: Китай отдавна е страна номер 1 в света. Но ти си 50 години назад от света. Има още много да се учиш.
  • 7 Аз немеца

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Смех в блатото":

    Китай отдавна е страна номер 1 в света. Но ти си 50 години назад от света. Има още много да се учиш

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.