Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 18:23 3 102 5

Rivian губи по 30 хил. евро на автомобил

  • rivian-
  • r1t-
  • r1s

Компанията иска да се справи с тези загуби

Rivian губи по 30 хил. евро на автомобил - 1

Rivian изглежда се справя с големи поражения, за да се включи в битка с конкуренцията, като според информация на Carscoops, компанията губи по около 30 хиляди евро за всеки произведен автомобил от моделите R1T и R1S. С цени започващи от около 71 хиляди евро, моделите на Rivian съвсем не са евтини, но изглежда излизат доста скъпо, не само на клиентите, а и на компанията.

Wall Street Journal посочва в неотдавнашен анализ, че голяма част от 18-те милиарда долара, които фирмата разполага в брой вече се изразходват. Част от тези финансови щети се дължат на това, че заводът на Rivian в Нормал, Илинойс, работи само с една трета от пълния си капацитет, за да изпълни прогнозата за производство на 52 000 броя, която компанията публикува за тази година. Пикапите също така са по-сложни за производство от конкуренти като F-150 Lightning на Ford.

Към това се прибавят и лошите сделки, които Rivian сключи с доставчици на части преди няколко години, в резултат на което компанията плаща прекалено високи цени на компонентите. Съобщава се, че главният изпълнителен директор на Rivian е поискал от инженерите си да намалят разходите за всеки автомобил с 40 000 долара, като проверят както разходите за части, така и производствените разходи, въпреки че компанията не е потвърдила тази цел.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не вярвам

    7 1 Отговор
    70 хиляди ойро за кола и сме на загуба ? достатъчно е шефовете да лапат по скромно

    Коментиран от #2

  • 2 Знайко

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "не вярвам":

    Ако имат 30000 загуба реалната цена се получава 100 000 Е!
    200 000 лева....мисля да се въздържа....особено като видя тая задница подобна на хлебарка с раница!

    Коментиран от #4

  • 3 Кравария отдавна е в канала

    2 1 Отговор
    И само зловония излизат от там
  • 4 Бен тен

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Знайко":

    Абсолютно ти е вярна сметката .
    Ако продават за 70 бона и губят 30 , себестойността на продукта е 100 бона.
    Забележи че в този цифра няма печалба за производителя . Ако се сложи една нормална печалба от 20% , би трябвало тези машинки да ги продават по 120 хиляди .
    Не виждам как можеш да си на по голяма далавера от това да купиш за 70 хилядарки нещо което следва да струва 120 хилядарки.
    Помисли го от другата страна - предпочиташ ли да купиш немски премиум СУВ за 100 000, а той да струва на производителя като себестойност 70 000 ?!
  • 5 ВУЖДЪМ ДРЕБНАВИ И КЪСОГЛЕДИ

    0 0 Отговор
    КОМЕНТАТОРЧЕТА НООООН СТОП..... БЛИЗКИТЕ ДО ПЕЧАТНИЦАТА НА ПАРИ ПРОДАВАТ НА ЗАГУБА.....МИ НАЖТЯХ ИМ ТРЯА КОНТРОЛ ВЪРХУ БЪДЕШИЯ КЛИЕНТ С АВТОМОБИЛА ИМ....НЕ ИМ ТРЯА ПЕЧАЛБА......ТЕ ПЕЧАТАТ ПАРИТЕ И ВИИИИНАГИ СА НА ПЕЧАЛБА ЗАЩОТО ТОЯ АВТОМОБИЛ СТРУВА КОЛКОТО ХАРТИЯТА НА ПАРИТЕ ЗА КОИТО Е ПИСТРОЕН НЯКЪДЕ ДО 500 ДОЛАРА.....