Last news in Fakti

7 Януари, 2024 11:30 4 427 7

Прахосмукачка и кофа за боклук в резервното колело

  • rivian-
  • джаджи

Иновацията е патентована от Rivian

Прахосмукачка и кофа за боклук в резервното колело - 1

Производителят на електрически автомобили Rivian вече изненада света с необичайната функционалност на своите автомобили. Можете да споменете оригиналната кухня и огромните ниши в салона. Сега изглежда, че компанията иска да преоткрие резервното колело, което се монтира на всъдеходите на петата врата.

Компанията е подала патент в Службата за патенти и търговски марки на Съединените щати за необичайна стойка за резервно колело. Така конструкцията ще може да побере крик, кофа за боклук, прахосмукачка, резервоар за сгъстен въздух и кутия за инструменти.

Прахосмукачка и кофа за боклук в резервното колело

И това не е всичко. Скобата за резервна гума може да бъде проектирана така, че да побира контейнер за вода, захранващ кабел и различни електрически уреди. Освен това „контейнерът“ в резервното колело може да се синхронизира с дисплея на информационно-развлекателната система и да показва напомняне, което подканва водача да не забравя да изхвърли боклука от кофата.

Имайте предвид, че това не е единственият интригуващ патент, който видяхме от Rivian през последните седмици. През ноември компанията подаде заявление за преносимо кино, което може да се съхранява в модела R1T. Тази настройка включва голям екран за проектор, безжични високоговорители и самия проектор.

Прахосмукачка и кофа за боклук в резервното колело


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койчо

    15 3 Отговор
    Не искам да умалаважавам изобретенията на Ривиан , но чак патент да заявяваш за кофа за буклук ми се вижда малко прекалено .
  • 2 Кракра

    7 1 Отговор
    Chrysler Pacifica от поне 10 години предлага като екстра вградена прахосмукачка в багажника. Голяма иновация, голямо чудо.
  • 3 Вътре

    7 0 Отговор
    А така и почти никой не слага кошче за боклук вътре в купето. Само на Рено Гранд Сценик съм виждал да има. Пък то си е повече от необходимо, защото човек постоянно "произвежда" някакви хартии, опаковки, касови бележки, сухи и мокри кърпи и какво ли не. Затова се започва едно тъпчене в найлонови пликове, които биват закачани на най-странни места, включително и на скоростния лост.

    Аз, бидейки ултра турбо селянин, съм си сложил по едно малко "кухненско" кошче между или зад предните седалки на колите ми. Досега никой пасажер не е останал разочарован от наличието им, което още повече засилва недоумението ми защо, дае, производителите не сложат такова фабрично. Да, не е "секси" екстра, но е повече от необходима.

    Коментиран от #6

  • 4 СЗО

    5 3 Отговор
    Пълна тъпотия, че и патентована.
  • 5 Ти да видиш

    3 3 Отговор
    Ма то и колата си прилича на прахосмукачка,такова!
  • 6 бай Гъдю

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Вътре":

    Пропуснали сте писуар и тоалетна чиния да сложите...
  • 7 Българин

    0 0 Отговор
    При тези елетрически продукти е спорна на първо място тяхната функционалнст и живот, а тези седнали да патентонат авто кофа за боклук и прохосмукачка.