Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 10:14 3 128 5

Skoda подготвя наточен Kodiaq с 270 конски сили

  • skoda-
  • rs-
  • kodiaq

RS версията вероятно ще се появи през следващата година.

Skoda подготвя наточен Kodiaq с 270 конски сили - 1

Skoda представи Kodiaq снощи на специално събитие в Берлин, Германия. Там чехите показаха и най-наточената версия към момента, която носи името Sportline. Това, обаче няма да е най-върховия модел по отношение на спорта, тъй акто се смята ще има нов върхов модел. Информацията за това е на Autocar , коитосъобщава, че ще има RS модификация.

Вместо да използва отново двигателя на Octava RS с мощност 242 к.с., новият Kodiaq RS се очаква да получи солидно увеличение на мощността до около 270 к.с. Това би представлявало огромен скок в мощността в сравнение с най-мощния вариант, наличен при пускането на пазара - 2,0 TSI с мощност 201 к.с. Както и при модела от предишното поколение, високопроизводителната версия вероятно ще има автоматична трансмисия с двоен съединител, която ще предава мощността към двата моста.

Йоханес Нефт, член на борда на директорите за техническо развитие, потвърди, че се планира нов Kodiaq RS: "Работим по него." По-нататък той намекна, че "не е задължително" той да има plug-in хибридна конфигурация, като по този начин подсказа, че Skoda може да пусне бързия SUV с чисто бензинов двигател. Твърде рано е да се каже дали това потенциално решение е свързано с размитите норми за вредни емисии Евро 7.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Гъдю

    3 5 Отговор
    Ще орат ли с него?
  • 2 Пилот на Ферари

    6 6 Отговор
    Наточени , наточени - ама пишете как Китай смаза германците при електромобилите на тяхна територия при изложението в Германия !!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ...

    4 6 Отговор
    шкода и спираш да четеш натам
  • 5 Дфен

    2 1 Отговор
    Ще,ще,ще гори и масло