Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 09:29 1 938 8

Преговорите за завода на Ford в Германия се провалиха

  • ford-
  • завод-
  • саарлуис

Фабриката в Саарлуис е поставена в тежко положение

Преговорите за завода на Ford в Германия се провалиха - 1

Фабриката на Ford в Саарлуис, Германия, отново изглежда поставена пред трудно бъдеще, след като преговорите с потенциален инвеститор - за който се твърди, че е китайска компания - се провалиха. Ford заяви в четвъртък, че инвеститорът е решил да не продължава преговорите за придобиване на завода "след подробно проучване на възможностите за реализация и интензивни преговори".

Ford не разкри името на потенциалния инвеститор, но източници, запознати с преговорите, заявиха, че китайски автомобилни производители са били сред компаниите, заинтересовани от придобиването на завода, в който се произвежда Focus, чието производство трябва да приключи през 2025 г.

Ford е планирал да подпише обвързващо предварително споразумение с инвеститора до 30 септември. Петнадесет възможни инвеститори са изразили интерес, съобщи работническият съвет на завода по-рано тази година. Китайските производители на автомобили BYD и Chery Automotive бяха сред компаниите, които се интересуват от поемането на завода, разкриват от Automotive News Europe.

Шефът на отдела за пътнически автомобили на Ford в Европа Мартин Сандер заяви в четвъртък пред работниците в Саарлуис, че компанията ще предприеме алтернативен план, целящ да запази 1000 от общо 4400 работни места в завода. Алтернативният план би могъл да доведе до създаването на технологичен център, заявиха от Ford, без да предоставят повече подробности.

Представител на синдикатите изрази разочарование и гняв от новината, като заяви, че разговорите с компанията ще продължат в понеделник по колективен трудов договор за работниците, които ще загубят работата си. "Това ще струва скъпо на Ford", заяви представителят на профсъюза Йорг Келингер. "Ще изпратим сигнал, така че други компании да се страхуват да изравняват обекти със земята". Неуспехът идва в момент, когато Ford е в разгара на преговори с Обединените автомобилни работници в САЩ, които стачкуват 21 дни заради условията на труд

Ford свива производствената си мрежа в Европа, тъй като намалява гамата си от леки автомобили, за да се съсредоточи върху продажбата на изцяло електрически автомобили до 2030 г. Focus, който някога беше в основата на бизнеса на Ford в Европа, няма да бъде заменен след края на настоящото производство.

Саарлуис е пред затваряне от юни 2022 г., когато Ford избра завода си във Валенсия, Испания, вместо Саарлуис, за да произвежда следващото си поколение електрически автомобили за Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    7 5 Отговор
    Тоя немки певал заплашва ли нещо.Германците трябва да бъдат преследвани и малъретирани нация от полуграмотни мъймуни

    Коментиран от #8

  • 2 Пилот на Ферари

    18 3 Отговор
    Китайците утрепаха германците на тяхна територия . На последното изложение за електромобили само Китайски модели . Германците с два прототипа , които не се знае дали изобща ще влязат в производство някога .

    Коментиран от #4

  • 3 морт

    4 2 Отговор
    рядко употребявани
  • 4 Ъхъ

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Пилот на Ферари":

    Кога тва

    Коментиран от #6

  • 5 Един факт

    9 3 Отговор
    ... "настъплението" на електроавтомобилите НЕ Е поради екология , а заради печалбите! Екологията е повод ... ! (макар,че изобщо не е без значение!)

    Коментиран от #7

  • 6 Пилот на Ферари

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ъхъ":

    На изложението в Мюнхен .
    От Ауто Мотор унд Спорт - германците направиха цяло предаване по тоя повод .
  • 7 Така е

    14 6 Отговор

    До коментар #5 от "Един факт":

    Какви печалби от електромобили? От електромобили не може да се печели. Ако можеше toyota щеше да е най-големият производител на електромобили в света, а те дори не искат да започват производство на такива недоразумения. Засега продават чужди модели с емблема toyota, за да замажат очите на политиците докато модата на сешоарите отмине.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.